Zachcianki w ciąży

natalia przy córce też tak miałam :D 

To zazdroszczę, bo ja w ciąży to musiałam myśleć co zjeść zeby mi się nie zwróciło. . . Akurat do 4 miesiąca było ciężko. Ale pocieszające jest to, że to trwało tylko do 4 miesiąca a nie przez całą ciążę.

ja w obu ciażach miałam niesamowicie wyostrzony smak i apetyt;) wszystko mi smakowało w drugiej ciazy sie kontrolowałam bo niestety waga w pierwszej była zbyt wysoka.

ja to jadłam co chciałam 

Ja cały czas miałam ochotę na słodkie, mogła bym jeść kilogramami czekoladę, ale starałam się ograniczać. Bardzo ciągnęło mnie na coś z ziemniaków np. placki ziemniaczane, frytki, pieczone ziemniaczki. I w ciąży bardzo polubiłam kawę, ale piłam tylko zbożową z mlekiem.

A czy macie coś żeby zastąpić słodycze? Jakieś przegryzki lub przekąski żeby ograniczyć cukier i czekoladę?

Oleksandra ja starszej córce zamiast słodyczy wprowadzałam owocki;)

pełna miska pokrojonych owoców w kostecze powiem ci ze jak była mała to jej wystarczało;) ale okres szkoły jest najgorszy tak dzieci wspomagają biedniejszych;) którzy nie maja nic słodkiego;D oj tam wsparcie jest mega;) teraz na wakacjach nie mówie ze nie jemy słodkiego (czasami aż za duzo) ale staramy sie ograniczać i tez te owocki weszły nam w krew;)  u nas sie sprawdzają;)

a ostatnio słyszałam od endokrynologa że żeby uniknąć takiego pociagu do słodkiego to warto coś z cynamonem jeść to niweluje takie checi podobnie imbir 

U nas tylko owoce, teraz w sezonie letnim jest większe pole do popisu. Moja córeczka zresztą uwielbia owoce i nie muszę jej zmuszać do ich jedzenia 

Ja też nie mam problemu z owocami i warzywami, synek chętnie wcina.

U mnie córka tez chętnie je owoce i warzywa 

z takimi niemowlakami dziećmi do wieku przedszkolnego jest łatwiej zapanowac;) gorzej jak już zaczynają do szkoły chodzić ;) może jeszcze 1-3 ;) ale warto taki nawyk wprowadzić aby te owoce towarzyszyły jak najdłuzej;) 

Moja tak do roku jadła warzywa super. Ale teraz nie chce iść jeść za bardzo . Chodzi mi o takie surowe warzywa no do śniadania czy kolacji jak jej daje do przygryzania . Paprykę pomidory czy ogórki .. bardzo rzadko coś zjada. 

Ja robię córce kolorowa składkę z warzyw i zjada 

Moja też lubiła a odkąd skończyła półtora roku i zaczęły się problemy zjedzeniem tak teraz coś lubi a za tydzień już tego nie lubi

Moje dziecko jak było mocno jedzeniowe to teraz mleko na okrągło ale też gorąco jest nie ma się do dziwić że jej się nie chce jeść 

Moja nie ma problemu jeść owoce czy warzywa, dzisiaj jak obierałam ogórki na mizerię, to musiałam jej dać bo myślałam, że pół wsi ją słyszy:P

Moje dziecko ma ostatnio fazę na kiszonki ogórki kiszone są najlepsze na świecie albo taka papryka marynowana ja nie wiem to samo cytryna mogłaby zjeść całą ;) 

U mnie byla straszna ochota na śledzia. Nie przepadam za tym ale uległam. 

Ja w drugiej ciąży jadłam tylko śledzie  hehe w trzeciej mnie odrzuciło i na sam zapach miałam mdlosci

Ja nie mogę jeść słodkiego jak czuje czekoladę albo coś z czekoladą to mnie rzuca aż ale za to super mi wchodzą zwykle maślane ciasteczka albo z cukrem :)