Zachcianki w ciąży

Mnie korciło w ciąży na fast foody nie mogłam się oprzeć burgerom albo frytki jadłam też słodycze bo chęć była ogromna 😀  czasami poszalałam 

A to na rady foody w ogóle mnie nie ciągnie. Chyba się cieszę bo to nie jest zdrowe jedzenie. Ja ogólnie średnio przepadam za tymi burgerami czy kebabami. 

hahaha Mamalaury to ja po glukozie miałam tak ze na słodkie mnie brało;) co wczesniej miałam do nich wstręt

Oj mnie też ciągło do słodkiego i fastfoodów . Smiałam się, że córka kopie ze chce jakiegoś hamburgera:D

Mnie nawet w nocy budziła chęć na czekoladę 😀

Ja tez tak miałam 

No i pęcherz nie wytrzymywał 😀

Mnie w ciąży strasznie do słodyczy ciągnęło. Starałam się je ograniczać bo jakbym nie ograniczała to najchętniej bym po każdym posiłku coś słodkiego jadła. Na fast foody na szczęście mnie bardzo nie ciągnęło.

ostatnio słyszałam ze swietny jest imbir oraz cynamon na takie silne chęci na słodkie;) 

U mnie też były zachcianki na słodycze a miałam cukrzycę ciążową :(

ja dużo jadłam słodyczy 

W ciąży najbardziej miałam ochotę na zupy na obiad przede wszystkim słodycze oczywiście też i owoce 

ja z synkiem to bardzo dużo jadłam owoców tak mnie ciągnęło

TerazMama no to nie fajnie, bo jednak trzeba się opamiętać i ograniczyć:D

Obserwując otoczenie to jedna z niewielu nie mam zachcianek. Co prawda nie smakują mi wszystkie rzeczy jak wcześniej.  Teraz akceptuje prostrze smaki, otro pleśniowe sery mi nie smakują a wcześniej je uwielbiałam. 

Ale czy można jeść pleśniowe sery w ciąży? 

ze wzgledu na ryzyko bakterii listerii nie powinny spożywać sera pleśniowego 

Aniss no właśnie tak mi się wydawało że kiedyś słyszałam żeby nie jeść takich serów i surowego mięsa w ciąży

kurcze z tym serme to mit :D zarlam cala ciaze sery, poprostu trzeba patrzec zeby one byly z tego dobrego mleka, nie pamietam teraz jak to lecialo :D pasteryzowane o

Ja niejadalne tylko surowego mięsa i ryb surowych w ciąży