Mnie na szczęście ominęła więc pewnie mój maluszek zbyt bujnej czuprynki mieć nie bedzie
Mnie niestety nie ominela i dopada mnie do tej pory a juz niedlugo termin porodu ale ranigast max biore raz dziennie i mam spokoj prawie na caly dzien
ja zawsze miałam zgagę po serniku hehe nie mam pojęcia dlaczego. jednak starałam sie stosować naturalne metody pozbywania sie jej . wiem ze sa dostępne środki w aptece ale po co faszerować się chemią niepotrzebnie
Ani w pierwszej ciąży ani teraz w drugiej zgaga mi nie dokuczała
U mnie pomagają migdały i staram się unikać pikantnych potraw, bo wtedy zgaga murowana.
Ja zauważyłam że mam zgagę po soku z bananem i po potrawach z czosnkiem. Pomaga mi kiedy napije się czegoś gazowanego, najlepiej Pepsi.
Myślałam że mnie ominie jednak w trzecim trymestrze przez krótki czas dokuczała mi. U mnie sprawdziły się migdały i ciepłe mleko:)
U mnie sprawdziła się herbata z imbirem lub napar z imbiru oraz imbir z miodem no i doraźnie też migdały ![]()
ja nie mialam takze bardzo sie cieszylam bo kolezanka strasznie sie meczyla
O warto bylo przeczytac ten artykuł , ja w pierwszej ciazy miałam zgage w od ok. 7mc ciazy i w tedy pierwszy raz zobaczyłam…poczułam jak wyglada zgaga…i nietsety niezbyt to przyjemne;-) pomagalo i mas cieple mleko ale nie zawsze pomagało no i spanie wyżej niz zawsze, a teraz jestem początek drugiej ciazy w 6tyg i juz miewam miec zgage także warto wiedziec co moze pomoc.
Jak dotąd nie znam tego uczucia, mam nadzieję, że nie dopadnie mnie ani teraz ani kiedyś w przyszłości…
Zgaga mećzyłam mnie przez cała ciążę . Nie mogłam spać bo wszystko się cofało i piekło . Pomagała wygazowana Cola i Manto do ssania
Mnie te dolegliwości ominęły. Koleżance pomagała cola i ciasteczka imbirowe.