10 zabaw z balonami - inspiracje dla rodzica i dziecka

Balony - ukochane przez dzieci, często stanowią podstawę zabawy na urodzinach i rodzinnych imprezach. Ale czemu nie korzystać z nich na co dzień?

Oj balony to jest chyba zabawka ponadczasowa. U nas na czasie jest wypełnianie balona wodą. Tak niewiele potrzeba dziecku do szczęścia.

Chyba każde dziecko uwielbia balony bo naprawdę są ponadczasowe 

Zabawa balonami jest super. Chyba wszystkie dzieci lubią się bawić 

Tak to prawda :) Dzieci uwielbiają balony. Moje również :) Na urodzinach balony obowiązkowe :) Nawet ostatnio próbowaliśmy robić pieski :)

u ans to najlepsza zabawa, zawsze jakiś balon jest w pokoju 

Oj tak balony to jest zawsze świetna zabawa czy jest to impreza czy jako taka zwykła zabawa w ciągu dnia jadę postaram się mieć w szufladzie zapasowe opakowanie z balonami przeważnie kupuje w Biedronce jak tylko mi się skończył faktycznie trafia się taki dzień że już żywcem nie wiem jak i czym to moje dziecko zająć Wystarczy że nadmucham dwa albo trzy balony jest świetna zabawa i zajęcie na dłuższą chwilę dla mojego dziecka

Z balonami zawsze super zabawa 

Balony maja wiele zastosowań do zabawy, granie ,odbijanie ,rzucanie do xzegos fajnie można i bezpiecznie zorganizować czas

Super balony są nie tylko dekoracją 

Oj tak, balony to chyba ulubiona zabawa dla dzieci :) ja jednak jestem antybalonowiec - zawsze mi coś pęknie lub balon z helem odleci, chyba będę się musiała nauczyć z nimi funkcjonować na codzień  :p 

Ja lubię tylko te długie które tak nie pękają i można stworzyć z nich zwierzątka. Kiedyś balon przy nadmuchiwaniu pękł i miałam limo pod okiem, pamiętam że później pompowaliśmy balony przez rurkę ale to stare zamierzchłe czasy choć teraz gdy moje dzieci je pompuja to zawsze mówię że już wystarczy bo pęknie, boję się, jakaś trauma mi została.

Najgorzej jak odpust w pobliżu :) Pierwsze co słyszę to ,że chcą balona z helem :) 

A dmuchać zwykłych balonów to też nie lubię. Też jakiś wewnętrzny stach ,że mi zaraz pęknie :)... i płuca chyba też nie te :D

U nas jest kilka balonów do zabawy w domu. Dwa mają prawie 5 miesięcy I dalej syn nimi bawi się, a powietrze nie schodzi. Dmuchać nie lubię ale mam w domu pompkę specjalną do ich napompowania ;)

U nas balonami się bawimy w ten sposób że polrostu je rzucamy i jest świetna zabawa albo nadmuchujemy i wypuszczamy , wtedy Bałon lata po mieszkaniu a my się z tego śmiejmy i go łapiemy . Mam też w domu balony dmte długie i czasmai najprostsze rzeczy typu piesek czy kwiatuszek wymodeluje dla córki :D 

Z balonami jest super zabawa już od maluszka. Jak córcia jeszcze tylko leżała to czasem bawiła się tak że jej przywiązałam balonik do nóżki i jak ruszała nóżką to balon też, bardzo ją to ciekawiło

u nas te z helem robią największą furorę i dla starszej córki ale i u synka 

Balony ostatnio znów stały się dosyć ciekawym sposobem na dekoracje sali na różnego rodzaju imprezach i te dekoracje nie wyglądają źle tylko bardzo ciekawie 

O, nawet nie pomyślałam o tych długich, zawsze jakoś te normalne przychodzą na myśl;) 

Ale ta zabawa z nadmuchaniem i puszczaniem brzmi idealnie dla mnie ;p 

Długie balony ekstra spada ai wiele radości sprawia dziecku jak zrobimy jakieś zwierzątko a to jest naprawdę bardzo łatwe. Można na YT podpatrzeć