11 mitów o ciąży

Czy USG w ciąży jest bezpieczne dla płodu? Dlaczego w ciąży trzeba spać na lewym boku? Czy okrągły brzuch w ciąży oznacza, że urodzisz chłopca czy dziewczynkę? Poznaj listę popularnych mitów ciążowych. Sprawdź, na co naprawdę uważać w ciąży, a co jest zwykłym mitem.

Bardzo dużo jest tych mitów o ciąży ,znam jeszcze kilka

W domu rodzinnym mamy kilka kotów i faktycznie rodzice chcieli wydać je jak dowiedzieli się o ciąży mojej siostry

głos oddany:)

Ja słyszałam pełno mitów o ciąży, od kiedy rodzina się dowiedziała, że pojawi się nowy człowiek. Zaczynają mnie już nawet raczyć takimi czego nie robić po porodzie.

Mitów jest strasznie dużo ja w sumie nie wierze w nie ale moja mama jest bardzo przesądna i co rusz mi mówiła nie wolno tego czy tamtego a ja i tak robiłam co mi serce podpowiadało

Z mężem posiadamy 2 koty i nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby je oddać.. to takie nasze dzieci

Ja w ciąży unikałam.wszelkich zwierząt ale to przez alergie. Bałam się, że źle wpłynie na ciążę. Tak to nie wierze w przesądy chociaż podświadomie niektych przestrzegamy

O zwierzętach to bie słyszałam ;)

Mitów jest dużo, a dobrych rad wszystkich wokół jeszcze więcej, jednak trzeba mieć dystans do tego, by nie zwariować 

Hehe dokładnie ;) trzeba brać wsyztsko z dystansem ;) 

Dokładnie :) Wszystko z dystansem :) Szczególnie złote rady :D 

Unikałam zwierząt bo mam alergie na sierść co doprowadza do duszności i silnego kaszlu. Wiec w ciazy wolałam trzymać większy dystans ;)