Hej dziewczyny ile czasu czekalsyscie na kolejne dziecko po cc. Czytałam że zaleca sie 18 miesiecy mi moja doktor mowil 2 lata od cięcia do cięcia najlepiej. A jak to było u was ?
Ja miałam jedno dziecko po cc, drugiego nie mamy i jak narazie nie planujemy. Zaleca się mieć po około 2 latach. Ale ja jestem na forum gdzie są dziewczyny co rodzily w lutym, marcu i są już drugi raz w ciąży i wszystko niby w porządku no może dlatego że jeszcze mają małe brzuszki. To jest jednak operacja i wszystko musi się zrosnąć dobrze
Ja osobiscie nie moge sie wypowiedziec bo nie mialam cc ale moja siostra po cc teraz jest w ciazy i zaszla w nią jakos po 16 msc. Ogolnie wszytko jest ok, blizna i wgl.. Jedyne co, to siostra bardzo chiala probowac rodzic naturalnie i lekarz powiedzial ze nie ma szans
Mi lekarz mówił ze 2 lata, ale teraz była zapytać i pozwolił mi się starać po 1.5miesię
Wszystko zależy od stanu blizny tak na prawdę ja dostałam zielone światło po roku od pierwszej cesarki. U nas będzie 3 lata roznicy między chłopcami
Ja po roku dostałam zielone światło a różnica między dziećmi jest ok 2.5 latka
U nas będzie 23 miesiące różnicy, nie robię sobei nadzieii że uda się sn po 2 cc, ale napewno nie pójdę na planowane cc przed terminem (31.12). Jak już będę musiała się zgłosić to po tym terminie bo nie chce mieć dziecka z grudnia
No bo ja chciałam mieć max 2 lata różnicy tzn w czerwcu będzie rok i nie chciałam wracać do pracy tylko w czerwcu jakby się udało zająć w ciążę i ciężki temam
U nas będzie prawie 10 lat roznicy ;)
Czemu nie chcesz dziecka rodzic w grudniu? To piękny miesiąc;)
Czasami niektorzy boją sie grudnia biorac takie argumenty ze poziej w przyszlosci dziecko bedzie no najmlodsze w klasie ito :D choxiaz dla mnie to nie ma znaczenia. W doroslym zyciu to mawet plus bo ja np jetsem lustopada i dluzej ciesze sie tym ze jednak lata lecą :D
U mnie corka z grudnia i w szkole nie odstaje ale mimoni z grudnia ma 2 tygodnie to już rocznikowo ma rok ;/
Ale grudzień uwielbia bo jest masa prezentow a to Mikołajki urodziny swieta;)
Ja dziecko urodziłam w listopadzie czyli jakby nie patrzeć końcówka roku ale ja w ogóle nie patrzę na to pod takim kątem Ja również jestem z października czyli też ta druga połowa roku bardziej już końcówka czasem w szkole miałam takie wrażenie że to co innym starszym dzieciom miesiącami przychodziło tak bez trudu mi przychodziło trochę trudniej a za jakieś pół roku rozumiałam to bez problemu ale czy to właśnie te miesiące miały cos do rzeczy czy to może było czymś innym to tego tak naprawdę nie wiem
Ja tam mam sylwestrową niuńkę :D niekoniecznie chciałam by rodziła się w grudniu skoro temirn był na 1 stycznia, ale wiedziałam ,że tak może być :D wiem, że na tym etapie widać róznicę bo np. dzieci ze z początku roku pięknie mówią, a ona jeszcze nie, ale to tylko na początku są takie rozbieżności potem to się wszystko wyrównuje :) bo wiadomo jak się spotykałam z przyjaciółkami ,a moja leżała, a ich już smigały na czworaka bo z początku roku to różnica spora ! teraz zbytnio tej różnicy nie ma okej widzę w mowie
Mazia na takim etapie strasznie widać różnice. Moja córka na przykład ma kuzynkę która jest z tego samego roku No ale jednak różni je 8 miesięcy i to jest po prostu straszna przepaść :D
Moja pierwsza córka też z grudnia
Akurat nie mam doświadczenia w CC bo rodziłam dwa razy naturalnie ale zaleca się 1,5 do 2 lat że względu na bliznę aby się nie rozeszła ale również na komplikacje w trakcie ciąży. Ja dla swojego spokoju jednak odczekała bym z te 2 lata. Pytanie jest też czy karmisz piersią bo to też wysiłek dla organizmu i warto dać mu się przynajmniej trochę zregenerować
Dla mnie miesoac raczej nie ma Naczenia
Karmienie piersia
Ciężko powiedzieć jak sobie będzie dziecko radzilo. Nieraz takie z końca roku więcej kuma niż te z początku 🙂 to różnie.
Xyz z czasem to na pewno się zmieni i mnie będzie praktycznie wcale różnicy ale to już w wieku nastoletnim myślę.
Na pewno dzieci mają trochę ciężej ale później się to zaciera. Nie ma też co porównywać dzieci bo każde jest inne. Najważniejsze to wspierać dziecko, dawać mu poczucie bezpieczeństwa nie @) $