4 pułapki młodych rodziców

Czy przegrzewanie dziecka jest niebezpieczne? Jak należy karmić malca, aby go nie przekarmić? Poznaj, najczęstsze błędy popełniane przez młodych rodziców.

Ciekawy tekst, myślę ze to czeste problemy. Ja na szczęście karmie piersi a wtedy nie da sie przekarmic, krem na pupę tylko gdy jest odparzona bo inaczej skora sie przyzwyczaja do kremu i potem juz ten krem nie dziala

Chyba częsty błąd to przegrzewanie wmaluszka

bardzo interesujący artykuł, szczególnie dla młodej mamy :wink:

ja jestem zmarzlak będę musiała uważać by nie przegrzać dziecka

My praktycznie nie używaliśmy kremu jesli pupa nie byłą zaczerwieniona.

Ja nie popelnialam akurat tych bledow

Wszystkiego trzeba się nauczyć. Ja chciałam wszystko sterylizować, ale mi przeszło…

Każdy rodzic uczy się na własnych błędach

Osobiście spotkałam mamę, która potrafiła wygotowywać łyżeczkę, która spadła na ziemię 4 letniej córce…

nie przesadzajmy z tym wygotowywaniem i wyparzaniem bo to do niczego dobrego nie prowadzi a można tylko w paranoje popaść

Ja swojego synka nie pzrekarmiam jest już duży umie sam jesc nałoże mu 2 lub 3 placuszki ziemniaczane jak zje to to się go pytam czy chce jeszcze odpowiada ze nie cie

Nie zgodze sie co do przekarmiania piersią. Kazdy DOBRY pediatra powie ze dziecka kp nie da sie przekarmic, maluszek wie ile potrzebuje jedzenia, butelka mozna przekarmic bo czesto są tez zle proporcje mieszanki i wody

również jestem zdania że niema co przesadzać ze sterylnością w jakiej wychowujemy swoje dziecko… a co do przekarmiania moim zdaniem to mało możliwe każdy z nas je tyle ile jego organizm potrzebuje i dziecko również

Ja dbalam o czystosc ale wszystko w miare rozsadku

Dziecko trzeba ubierać tak jak siebie i obserwować czy nie jest mu zimno. A piersią każda mama musi nauczyć się karmić bo w cyciu miarki nie ma więc tak naprawdę nie wiemy ile dziecko zjada.

bardzo często widzę jak rodzice przegrzewaja dzieci bo boja sie ze zmarzna

Nadmierny ubiór dziecka jest częstym zjawiskiem niestety

Przegrzewanie to największy problem, a karmieniem piersią da się przekarmić?

przegrzanie jest chyba najgorsze