Nie stosowalam.
U nas rumianek kiedyś stosowany był na probleny z brzuszkiem, a teraz do oczek, gdy jest jakiś problem.
mój syn pił herbatki z rumiankiem
ja uzywalam rumianku do przemywania dziecku rano twarzy, ma dzialanie odkarzajace i nie bylo żadnych krost itp.
Herbatka rumiankowa jest pycha . Córka ją lubi pić
ja słyszałam że nie wolno stosować okładów z rumianku na oczy maluszka
Moja siostra robiła małej kąpiel rumiankową, gdy ta miała silne odparzenia i pomagało.
Ja nie stosuje bo ja mam alergię na rumianek więc synek też może mieć
o właśnie się nad tym zastanawiałam jak mała dostała uczulenia i była cała wysypana na czerwono rumianek dodany tylko bez zadnych płynów! do kąpieli pomógł nam łagodzić podrażnienia
ja smarowałam dziąsełka maścią rumiankową przy ząbkowaniu. Faktycznie pomaga
ja chciałam synkowi podawać w formie herbatki, niestety rumianek mu nie podszedł wcale
Rumianek jest też niezastąpiony przy stanach zapalnych skóry, owrzodzeniach, a nawet alegriach skórych. Musi być w każdej apteczce
Musze na oczko zastosowac
ja szukałam herbatki rumiankowej i nigdzie nie było podobno ta z hippa została wycofana jedynie zwykły rumianek w torebkach
nie polecam rumianku granulowanego z hippa jeżeli komuś jeszcze uda się dostać
rumianek jest super na wszelkiego rodzaju raumienie itp.
Okulista ostatnio odradzał nam rumianek na ropiejące oczko.
Ja swojemu synkowi zaparzałam rumianek na obdarte palce u stóp o przeszło
Mi też okulista odradził rumianek na ropiejące oko, miałam przemywać wodą przegotowaną albo specjalnym roztworem ale nie rumiankiem.
Jak do tej pory to ja piję herbatę rumiankową i zawsze coś z mlekiem przechodzi na malucha.