Agusia zobaczysz z dnia na dzień zmianę, mój od 2 dni powtarza po nas ba-ba chociaż ja ciągle do niego mówię ma-ma ( "mówi " tylko wtedy jak zaczyna płakać że chce na ręce - tak jakby mnie wołał) a za tydzień skonczy 7mcy także kwestia pewnie dni u Was ![]()
Bardzo dziwne… Moja już jak miała 2-3 miesiące to zaczynała coś sobie gaworzyc. Trzeba dużo rozmawiać do dziecka pokazywać nowe rzeczy opowiadac opisywać itd ale neurolog nie zaszkodzi… warto się wybrać w tym przypadku dla własnego spokoju ![]()
Agusia i jak.tam.z córeczka, zaczela Ci juz cos gaworzyc?
Tak jest juz lepiej cos tam zaczyna jakieś słówka wydobywać z ust po swojemu ale gada
Troszke mnie to uspokilo ale jak narazie to usłyszałam:
Aaa,eee,aguu krzyk i piszczenie.Mam nadzieję ze będzie coraz lepiej pamiętam właśnie ze synek w tym wieku więcej gaworzyl a na 8 miesięcy powiedział"ba ba" i “tata” .Zobaczymy jak to będzie u niej wiadomo ze kazde dziecko inaczej sie rozwija ale bede dalej obserwować .
Bardzo duzo do niej mowie jeszcze synek co ma 3,5 roczku czesto do niej mowi.Pokazuję jej i mowie co robie a córka uważnie słucha i patrzy
Dużo uwagi jej poświęcam
Agusia spokojnie, widać ma inne tempo
Najważniejsze, że coś tam sobie mówi, wydaje dźwięki
Widać nie chce braciszkowi robić konkurencji ![]()
może braciszek przegadal ale spokojnie skoro już zaczęła wydawac ładnie dźwięki to najważniejsze że już coś ruszyło
może po prostu potrzebuje czasu.
Dokladnie jak pisza dziewczyny, byc moze corka potrzebuję wiecej czasu, a najwazniejsze jak piszesz ze powoli corka wydaje jakies dźwięki wiec mam nadzieję będzie juz wszystko w porzadku az będziesz miala dosc jek gadania jak ja czasem mam u synka juz 4letniego;-)