7 błędów popełnianych podczas przewijania

Z przewijaniem trzeba obchodzić się bardzo ostrożnie żeby nie zrobić maluszkowi krzywdy … chyba każdy rodzic wie jakie dzieci są delikatne i jak łatwo można zrobić coś złego

Przewijanie malucha wydaje się dość prostą czynnością. Niestety niektórym rodzicom zdarza się popełniać przy niej wiele błędów, które mogą mieć negatywny wpływ nie tylko na rozwój, ale i zdrowie dziecka. Dowiedz się, czego należy unikać podczas przewijania.

super wymienione bledy. ja kremu na odparzenia uzywam tylko po kupce i to nie kazdej - raz na jakis czas, zeby dziecko nie przyzwyczailo sie do kremu bo wtedy przestanie on dzialac. do tego polecam po prostu wietrzyc pupe przy zmianie pieluszki - raz na jakis czas zostawic dziecko na 10 minut na podkladzie na golaska

Ja wszystko używam podczas zmieniania pieluszki

nigdy nie miałam żadnych problemów z przewijaniem dziecka, zawsze byłam delikatna i staralam sie o niczym nie zapominac

Moje pierwsze doświadczenie z przewijaniem nie było kłopotliwe ja nawet wiedziałam jak pzrewijac dziecko

Można też dodać zbyt częste używanie chusteczek nawilżający. Warto czasem przemyć puke wodą z mydelkiem

nie mialam problemow z przewijaniem

W porównaniu do przeszłości dzisiaj przewijanie to bajka.

Marta - dobre spostrzezenie, zwlaszcza gdy dziecko jest czesto odparzone to powinnismy zrezygnowac z chusteczek

ja również nie miałam problemów z przewijaniem córeczki dupcie zawsze przemywaliśmy po prostu przegotowaną wodą i gazikiem

Ja zawsze pilnowalam aby dziecko nie zostawalo samo na przewijaku. Nawet gdy jeszcze sie praktycznie nie ruszalo

chusteczki sa wygodniejsze, ale wiadomo - woda zdrowsza. jak corka byla odparzona to wtedy przecieralam woda, mozna wtedy tez dac do wody troche krochmalu

u mnie synek naet juz teraz nie daje zmieniac pampa

W domu nie używam chusteczek tylko gazik z wodą

Rzeczywiście często się spotyka, jak za nóżki podnoszą pupę. Ja też chusteczek tylko na spacerze lub w gościach

u mnie tez coraz gorzej ze zmiana pieluszki, strasznie sie wierci

moje dziecko lubi leżać na przewijaku i tylko wtedy nie mam problemu ze zmianą pieluchy

zwłaszcza u dziewczynek bardzo często popełniane są błędy podczas przewijania

ja przewijam prawidłowo