7 rad dotyczących korzystania z laktatora

Choć korzystanie z laktatora wydaje się prostym zadaniem, warto pamiętać o kilku ważnych zasadach. Dzięki nim odciąganie pokarmu będzie wygodne, bezpieczne i łatwe. 

Bardzo przydatna dawka informacji 

Przydadzą się te informacje zwłaszcza dla mam które nigdy nie karmiły.chocisz i ja nie wszytko wiedziałam np 

Świetny artykuł, ja za pierwszym użyciem laktatora niestety zrobiłam sobie krzywdę bo załączyłam za mocny tryb :(. Pierwszy raz ze wszystkim nie jest prosty :)

Genialny artykul , mnóstwo wiedzy 💕

Tak artykuł super! Ogólnie nie miałam nigdy problemu z korzystania z laktatora ,ale przyznam ,że dobrze wiedzieć ,że ból nie powinien występować! :)

Ja przy pierwszym dziecku źle używałam laktatora i ustawiałam za dużą móc ssania. Przydatny artykuł dla początkujących, którzy zaczynają przygodę z laktatorem ;)

Ciekawy artykuł. Rady napewno się przyrządza. 

Ja przy synu az tyle nie uzywalam laktatora co teraz przy corci nie zdawalam sobie nawet sprawy ze obsluga tego sprzetu wymaga takiego zaangażowania i przypilnowania wielu kwestii aby faktycznie widziec efekt i owoce odciagania mleka wczoraj wlasnie zamówiłam sobie nowe czesci wymienne do mojego take & Go z canpol bo trafilam na fajny profil babeczki z instagrama która jasno i prosto tłumaczy ze takie czesci nalezy wymieniać nawet co półtora miesiąca wazne aby właśnie pilnowac zeby sprzet byl zawsze naladowany i czesto tez z tego co zauważyłam producenci nie zalecaja aby rozladowywac do konca urzadzenia wlasnie dla lepszej jego pracy oczywiście dokladne mycie przeznaczonym do tego płynem wyparzanie czesci sterylizacja a nastepnie dokładne osuszenie to cos o czym nawet nie trzeba wspominac trzeba sie trochę wczuc aby sprzęt dzialal jak należy 

Cenna dawka informacji dla przyszlych i obecnych mam;)

Ja laktator mialam przy pierwszej i przy drugiej corci mimo iz z odciaganiem mleka nie mialam wiekszych trudnosci jednak to co warto miec na uwadze to wybor dobrego laktatora;) mam porownanie do laktatora recznego jak i laktatora elektrycznego i tutaj poprostu jest mega roznica.

Używałam laktatora przy obu synach , przy pierwszym miałam ręczny przy drugim elektryczny i ten drugi sto procent lepszy :) 

ja dopiero będę używała laktatora. Mam elektryczny, ale na wszelki wypadek zamówiła też ręczny. Zobaczymy co z tego będzie :) Mimo wszystko zakup też bardziej w stronę męża żeby mógł sam karmić dziecko butelką. Bardzo mu na tym zależy. 

Każdy powinien przeczytać ☺️

Przydatny artykuł. Ja laktatora używam już 14 miesięcy i przyznam się szczerze że pierwszy raz nie miałam pojęcia jak działa. Jak pakowałam go do szpitala to stwierdziłam że jakoś sobie poradzę, a dopiero potem w szpitalu była wielka rozkmina. Nie miałam pojęcia na jaką moc ssania ustawić.

Miałam tak samo..nawet go nie otworzyłam wcześniej i musiałam się uczyć w szpitalu. Teraz będę mądrzejsza i sprawdzę w.domu jak to się robi:D żeby znowu na stresie w szpitalu się nie uczyć którą rurkę gdzie podłączyć :D 

O tak lepiwj sobie ogarnac w domku co i jak , bo później moze być problem hahha

Ja przy pierwszej corce nie mialam odrazu laktatora;/ w szpitalu mialam szpitalny dk dyspozycji;) dopiero po powrocie do domu kupilismy laktator ale ze wzgledu na ograniczone fundusze nie byl to zbyt dobry jakosciowo sprzet a i czasy inne kiedy elektryczne dopiero sie pojawialy i byly dosyc drogie ;/ przed 2 porodem kialam juz elwkteyczny i faktycznie macie racje lepiej jest go sobie wczesniej zobaczyc i poczytac instrukcje co i jak;)

Ja osobiście Bardzo serdecznie polecam tutaj A właśnie z canpol laktatora Take & Go rewelacyjnie towarzyszy mi w mojej przygodzie Mlecznej od pobytu już w szpitalu używane każdego dnia udało mi się dostać go do przetestowania Kilka miesięcy temu i naprawdę rewelacja w międzyczasie próbowałam też dwa inne laktatory innych firm i muszę przyznać że nie umywają się niestety na takie ściągnięcie mleka gdzieś tam w międzyczasie to i owszem są dobre ale na dłuższą metę i na funkcjonowaniu tylko na nich zauważyłam że moja laktacja raczej by się nie utrzymała natomiast ten tak fajnie pobudza nawet jeżeli któregoś dnia Zauważe że coś tam delikatnie ucichło włączam opcję stymulacji i siadam z nim odrobinkę dłużej niż standardowo od razu  Widzę że wszystko zaczyna od nowa się pobudzać tak jakby naprawdę naszą pierś Ssal maluch także wydaje mi się że jest to laktator na którym jesteśmy w stanie trzymać naszą laktację w dobrym poziomie nawet jeżeli nasz brzdąc nie chce ssać piersi i jesteśmy typową taką mamą karmiącą inaczej cena też nie jest szczerze mówiąc jakaś wygórowana w porównaniu do innych laktatorów na rynku Ja przedwczoraj Zamówiłam sobie właśnie części zamienne dzisiaj najprawdopodobniej już mają przyjść bo zauważyłam że w ostatnich dniach troszeczkę to ssanie ma mniejsze efekty niż do tej pory i najprawdopodobniej po prostu części się już wyrobiły ale to jest normalne to są elementy które co jakiś czas powinniśmy zmieniać natomiast mimo tego że one już nadają się do zmiany to i tak robią te swoją robotę

laktator to świetna sprawa

oj tak a elektryczny to już cudo