Kontrola jakosci znam to bo moj tez nie chciał odposcix ba dalej nie odpuszcza.
Mysle ze to musi tsz przyjść z wiekiem bo nieraz po prostu sie nie da.
Kontrola jakosci znam to bo moj tez nie chciał odposcix ba dalej nie odpuszcza.
Mysle ze to musi tsz przyjść z wiekiem bo nieraz po prostu sie nie da.
Na każde dziecko działa co innego jedne dziecko zrozumie a na drugie trzeba szykować sposoby typu smarowanie cytryną musztardą i tak dalej
Też jej tak staram się ograniczać no już je normalnie, ale nie odpuszcza cyca, nie i koniec, awantura taka jak by diabeł w nią wszedł...
Kontrola jakości do 18 lat naoewno się oduczy
Dzieci różnie reaguje na odstawienie od piersi. Jedne rezygnują szybko i bez problemu a innym zajmuje to bardzo długo. Mojego męża siostra była na piersi 4 lata :O i sama by się nie odstawiła. Mojej kuzynki córka również a moim zdaniem to już jest taki moment że trzeba wkroczyć do akcji i próbować bo jeżeli chodzi o mnie to 4 lata nie wchodzi w grę
Uważam, że 4 lata to nie jest już kwestia zaspokojenia potrzeby jedzenia, czy tez niedoboru odżywczych składników, a po prostu przyzwyczajenie. Kazdy oczywiście robi jak uważa, ale dla mnie maksymalnie to 2 lata i w sumie teraz jak sobie wyobraże syna 17 miesiecy, to ciezko mi by było widziec go przy cycu.
Dla mnie też 2 lata to tak bezpiecznie. Później to już za duże dziecko wg mnie
ja syna 2 lata karmiłam,juz taki duzy a stale chciał pierś.to pierwsze dziecko i nie wiedziałam jak go oduczyć więc zeszło tyle czasu.A 4 latek to już nie wygląda smacznie przy piersi.Choć u mnie w rodzinie był taki artysta który jadł pierś aż do 5 roku życia...
Różnie z tym bywa i nie ma co pakować wssystkie przypadki w jeden worek. Nie bierzecie pod uwagę że np dziecko może mieć autyzm czt też za i np ta pierś to nie tyle przyzwyczajenie co codzienna monotonia a takie dzieci lubią mieć swój rytm nie lubią zmian więc ja tam jakbym widziała mamae karmiąca 6 latka nawet nie dziwiłabym się owszem sama bym tyle nie chciała karmić ale nie ma co gdybać bo może i nam się trafić aparacik który będzie chciał jeść dłużej niż 2 lata
Dla mnie tak do 3 roku życia to akceptowalnie. Starsze to już tak dziwnie. Jednak są właśnie różne przypadki i nie ma co tak oceniać tylko według metryki.
Do 2 lat bym karmiła dziecko ale dłużej to już raczej nie, widziałam na własne oczy 4 latka przy piersi i za bardzo nie wyglądało to
Ja mimo problemów z jedzeniem mojej małej przy piersi mysle że będzie dlugo piła ode mnie mleko z piersi ale w planach mam odstawienie jej całkowite gdy będzie miała rok nie wyobrażam sobie takie duże dzieci przy piersi
Kuzynka karmiła córkę do 6 roku życia bo ta była też zazdrosna o młodsza siostrę. Miała problem by ją oduczyć.
Jak dla mnie zdecydowanie za długo, szok 🙃
Dla mnie też ... Ale sama mam problem z córką bo nie odpuszcza ko a ma już 20 miesięcy
Ale czy to było takie karmienie długie czy tylko ta córka sobie chciała pociumkac tego cycka?
6 lat to bardzo długo.
kontrola ja karmiłam 24 miesiące i z dnia na dzien powiedziałam że nie ma mleka i nie dopuszczałam synka.kilka nocy to była tragetia ale potem juz ok
Ja się właśnie boję tego ze moja coreczka będzie piła bardzo długo pierś i potrafi sobie używać go jako smoczek
6 latka to już wszystko doskonale rozumie i idzie wytlumaczyć a takie długie karmienie to porostu jej kaprys. Karmiłam ok 2.5 roku ale te ostatnie pół roku to było tylko na wieczór a w ciągu dnia mówiłam, że mleczka juz nie ma.
6 lat to bardzo długo chyba ja sama nie zdecydowałabym się tak długo dawać pierś. Narazie karmie prawie rok i jak dla mnie to max 2 lata ale i tak wiosna będę chciała zakończyć tą przygodę. Czy się uda? Zobaczymy :D
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.