9 głównych błędów popełnianych przy gorączkującym dziecku

Gdy dziecko zaczyna gorączkować wiele mam zaczyna panikować. W stresie, podejmują często niewłaściwe decyzje i sięgają po najdziwniejsze pomysły. Niestety niektóre zabiegi zamiast pomóc, mogą jedynie zaszkodzić. Sprawdź, czego nie należy robić, gdy u malucha pojawi się gorączka.

Mozna takze na goraczke do 37 stopni podac czopek Viburcol. Dziala on rowniez uspokajajaco a wiadomo gdy maluszek jest marudny gdy ma goraczke

jak moja miala raz goreczke (38 na czole 39 pod pacha mierzone termometrem bezdotykowym ) rozmawiałam o tym z pediatrą o tym , powiedziała mi że jak zmierzę temperaturę czoła to jak będzie 38 (czyli goraczka ) to moge podac dla niej PEDICETAMOL , podkreśliła że 37 stopni to nie jest gorączka

Jeśli chodzi o niemowlaka na pewno wolałabym od razu skontaktować się z lekarzem niż próbować robić co kolwiek na własną rękę

ja zawsze jak cos mnie nie pokoi kontaktuje z lekarzem , nic nie robie na własna reka , lekarz wie lepiej

najgorzej to chyba dodatkowo przykrywać gorączkujące dziecko, lepiej rozebrac wtedy temperatura szybciej się zbije. mój syn miał tylko raz temperature i było to 38,5 i po szczepionce.

zawsze wole skonsultowac sie z lekarze,m

pierwsza gorączka to ogromny stres

my narazie tylko stany podgorączkowe, swoją drogą nie wiedziałam że nie można ich zbijać, bo nasza pediatra kazała stosować paracetamol albo viburcol przy podwyższonej temperaturze

Gorączka u dzieci bywa niebezpieczna,lepiej konsultować z lekarzem

ja czekam do 39 wtedy zbijam

i nie wolno podawac popopiryny

już dawno nie było u nas gorączki , ale jakoś nie miałam problemu żeby ją zbić

u nas gorączka była jakis miesiąc temu , z przedszkola przyszło do nas zapalenie oskrzeli

różne mogą być przyczyny gorączkowania ważne aby w porę zareagować

najwazniejsze zeby nie panikowac i spokojnie mozna sobie jakos poradzic :slight_smile:

Jeśli gorączka się utrzymuje najlepiej skonsultować się z lekarzem.

U nas na szczęście pojawił się tylko stan podgorączkowy, w pogotowiu miałam już czopki, ale obyło się bez nich na szczęście

Porady się przydadzą

pamiętam pierwsza gorączkę synka