A może nad morze?

Hej , planujemy w tym roku wyjazd nad morze interesuje mnie Gdynia Orłowo albo Reda znacie jakieś miejsca w tej okolicy które jesteście w stanie polecić ? Macie jakiś swój niezbędnik co zabrać na wczasy z dzieckiem ? 

Pytając o miejsca pytasz o noclegi czy atrakcje?

Rozumiem, że chcecie w wakacje się udać. Reda będzie mocno zakorkowana. Odradzam tam nocleg, nie z dziećmi. Wg. Mnie lepiej miejscowość nadmorską wybrać, wtedy możecie spędzić dzień na plaży wrócić na miejsce noclegu, na jakieś drzemki dzieci itd. Wieczorkiem nawet późną porą znów wybrać się piechotą na plażę. Albo w dzień wybrać się do Trójmiasta do np. Zoo w Gdańsku oliwie, oceanarium na skwerze Kościuszki w Gdyni, potem na plażę w Gdyni, na bulwar, aquapark z rekinami w Redzie i tak jak pisałam po całym dniu zjechać na kwaterę/domek a wieczorem jeszcze na plażę. Jeśli wybierzecie nocleg w Redzie która nie ma dostępu do morza to najlepiej tak sobie zaplanować dzień by już tam nie wracać przez cały dzień, a jak już wrócicie to nie ma za bardzo gdzie pójść turystycznie, prócz wspomnianego aquaparku (tam jest jeszcze papugarnia, gadolandia). 

MamaLaury ja bym celowała w miasta takie mniej zatłoczone jak z dzieckiem. Jak jeździłam w takie typowo nadmorskie miejscowości to wiecznie były tłumy wszędzie. Byłam w Niechorzu i już nie było takich tłumów , z wjazdem i wyjazdem też luz. Gdańsk Gdynia i te okolice to ogólnie multum ludzi. 

Pytam raczej o nocleg bo na pewno chcemy iść do oceanarium i tego typu atrakcje odwiedzić :) nie ma to dla nas problemu byliśmy już w takich miejscach co mamy zobaczyć to zobaczymy nie ma parcia ale zależy nam właśnie na tych miejscowościach dwóch i tak się zastanawiamy czy ktoś nie był i może ma coś fajnego do polecenia 

Ja byłabym dwa razy nad polskim morzem raz jeszcze za czasów szkoły i były to Sianożęty później po szkole jeszcze raz W Mrzeżynie na tamten moment Wydaje mi się że były to takie mniej zatłoczone miejscowości ale my wtedy głównie stawialiśmy na plażowanie i spędzanie właśnie miejsca nad wodą niekoniecznie na zwiedzanie

jeździmy co roku, czasem udało się dwa razy do roku, ale odkąd mamy dzieci wybieramy zawsze małe miejscowości, wręcz wioseczki, bo nie lubie tłumów, kolejek w restauracjach ani ścisku na plaży. Lubimy spacerować i odpoczywać z dala od zgiełku. Moje dzieci kochają morze, a nam łatwiej ich pilnowac i zapewnić im bezpieczne miejsce do zabawy, gdy na plaży nie ma tłumów. Trójmiasto to dla nas wycieczki jedniodniowe - wpaść, pozwiedzać, zjeść obiad i uciekać do zacisznej miejscowości :)

My w tym roku pierwszy raz jedziemy z dzieckiem na wakacje i też wybraliśmy kierunek morze. Tym razem padło na Krynicę Morską bo jest od nas najbliżej. Może nie ma tam dużo atrakcji ale z dzieckiem, które jeszcze nie ma roczku atrakcje nie są jeszcze potrzebne i czym spokojniej tym lepiej :) Nigdy nie byłam w Krynicy więc sama jestem ciekawa jak tam będzie 

Terazmamma super że się wybieracie ;) to jak długo trwać będzie podróż? Jedziecie samochodem? Z takim maluszkiem to wiadomo że te wakacje są inne ale i tak wyjątkowe;)

Domyślam się, że to nie będą typowe wakacje ale chcemy spróbować :) od nas się jedzie 4 h samochodem 

Byłam w Krynicy rok temu całkiem spoko;) ;) wycieczkę meleksem polecam:) na taki punkt widokowy na zalew i morze

4h to nie tak źle :) my w tym roku oprócz wesela nie jedziemy nigdzie z noclegiem bo mąż stwierdził, że to będzie tylko dzień jak dzień tylko w innym miejscu bo z nimi nie odpoczniemy i będziemy sie tylko wściekać bo młody nie będzie chciał spać , będą szopki 

też znam krynice morską koniecznie zaliczyć tzreba rejs po zatoce

Mama olusia masz rację też płynęlismy tym rejsem

Ja kryniec uwielbialam jak sie zarevzylismy z mezem wowczas nie byla tak rozbudowana a jak my bylismy to bylo malo zwiedzajacych teraz to taki drugi sopot;/

Ja za tydzień jadę do Pucka, w ubiegłym roku Chałupy i Hel z małą zwiedzaliśmy tzn bylismy tam w sumie na weselu, mała miała 5 miesięcy wtedy. I daliśmy rade, całą drogę prawie przespała :) 

W Pucku w sumie udało nam się wynająć bardzo tanio pokój aż sama jestem pod wrażeniem ceny , więc jestem ciekawa warunków. 

My w tym roku odpuszczamy wakacje bo maleństwo za małe jest jeszcze. W przyszłym roku dopiero chcieli byśmy ją zabrać nad morze. 

my właśnie też myślimy że za rok się gdzieś wybierzemy 

Mieliśmy w planach jakiś rejs ale jakoś się nie udało, nadrobimy następnym razem :) 

a wykorzystałyście juz bony ?

myw  tym roku raczej też nigdzie nie jedziemy mała nie wycieczkowa w samochodzie płacze to nie ma co mysłeć o wakacjach;)

No właśnie nam się udało wykorzystać teraz ten bon ale widziałam, że ludzie sprzedają te bony po 200-300zl