Alternatywne leczenie czyli sposoby babci na dolegliwości ciążowe

Bolą Cię plecy lub męczy zgaga w ciąży? Cierpisz na poranne, ciążowe mdłości? Sprawdź, jak radzić sobie z dolegliwościami w ciąży. 

mdłości makabra mnie męcza prawie od trzech tygodni niestety Imbir mi za wiele nie pomaga

ja polecam na mdłości miętę - mi pomagała

Ja na ból głowy biorę apap. Ale jak już na prawdę nie mogę znieść bólu.

na mdlosci mięta i migdały

Mi na mdłości pomaga tylko herbatka imbirowa

nie ze wszystkim się zgodzę

Nie moge sie ze wszystkim zgodzic w tej poradzie… Zurawina nie dziala zapobiegawczo w przypadku zapalenia pecherza. Ona pomoaga juz w czasie infekcji.

Zawsze można spróbować, nie ma co chemii brac

co dobre jest na ból gardła z domowych sposobów poza płukaniem >? bo meczy mnie juz dwa tygodnie i nie chce przejsc. a tabletki na gardło nie pomagaja

na ból gardła oprócz płukania szałwią mi pomaga miód - ja nigdy nie mogłam brać tabletek na gardło i zwsze leczyłam się naturalnie i gardło przechodzilo po 2 dniach

każdy musi zdobyć własny sposób na siebie i swoje dolegliwości - czasami metodą prób i błędów.

Imbir to było dla mnie najskuteczniejsze lekarstwo na większości dolegliwości ciążowych.

Na zgagę świetna jest maślanka

dziekuje za porade izapodg, spróbuje miód :slight_smile:

Tak zauważyłam że na zgagę nie ma jednego sposobu dla wszystkich:-P jednym pomagają migdały, innym mandarynki albo imbir a mnie najlepiej pomaga jogurt.

nie stosowałam miodu

mi niestety na mdłości nic nie pomaga męcze się z nimi od 6tc obecnie 13tc mam nadzieje że nie długo mi miną

Na mdłości bardzo dobre są migdały

syrop z cebuli to najlepsze wspomnienie z dziecinstwa hehe