Oo to długo się ukrywa 🩵🩷
Jak zawsze pięknie i zdrowo ![]()
![]()
![]()
To kolejny wstydnis forumowy xD a ciocię czekają ![]()
Dziś grzanki żytnie z pastą z awokado i jajek ![]()
![]()
Jedna z moich ulubionych past kanapkowych ![]()
Przepis:
*2 jajka na twardo
*1/2 awokado
*cytryna
*sól, pieprz
Jajka razem z awokado zgnieść widelcem na papkę. Dodać do smaku cytrynę, sól i pieprz ![]()
Ja dodałam jeszcze troszkę szczypioru ![]()
Też taką pastę robię … bardzo dobra ….
Jednak najgorzej mi trafić na dojrzale o nie zepsute avocado. Jak kupuję te w biedrze to są jeszcze twarde a jak zaczynają się robić miękkie to robią się czarne w środku …… najgorzej jest z tymi hass.
Masz jakiś patent gdzie gdzie kupować fajne?
@Mamuska357
Ja kupuję w lidlu awokado hass takie mini - są pakowane w siatce po 5-6 szt. Chyba 12-14zł wychodzą za siateczkę. Są dużo mniejsze - dla mnie idealne na raz. I co najważniejsze od razu do zjedzenia. Ja zawsze je wybieram 🩷🥑
Ja staram się wybierać awokado tylko jak widzę że jest już dobre (naczęściej kupuje w biedronce bo mam najbliżej) i jeśli już kupię twarde to owijam w papier (najczęściej w papierowa torebkę) razem z jabłkiem w środku i bardzo fajnie dojrzewa
@chloria jak zwykle pyszne śniadanko i też kupuje to awokado jak jestem w lidlu , faktycznie jest bardzo dobre i właśnie fajne do zużycia na raz. Bo mój mąż nie lubi i jak mam duże to zazwyczaj połowa idzie do wyrzucenia. Więc wolę zapłacić za tamte mniejsze niż wyrzucać.
@Redax33
To samo podejście mamy - mój mąż też gardzi awokado ![]()
![]()
Wyglada smakowicie
.robie taka paste w termomix i jest pyszna:)
Ja kupiłam raz i nigdy więcej. Wcale mi nie smakowało xd
Ooo super to jest fajny pomysł. I one są dość dojrzałe czy czekasz aż dojrzeją? Będę w lidlu to popatrzę na to. Bo chcę dla małego mieć bo lubi bardzo
@SylwiaMK ooo super pomysł z tą torebką. Koło jabłka leżało ale właśnie było albo już czarne albo robiło się czarne a dalej twarde. W biedrze ciężko sprać już dojrzałe. Mi się ostatnio pyszne udało kupić ale w Stokrotce.
@ironiczniepateyczna
No z awokado tak jest - albo się kocha albo nienawidzi
Wiec rozumie Cię ![]()
@Mamuska357
Ja wybieram w tej siateczce, tak żeby było kilka twardych, a kilka na już do zjedzenia ![]()
Bardzo smacznie i zdrowo się odżywiam, prowadzisz jakąś dietę czy tak poprostu lubisz zdrowo jeść ?
U mnie to bardziej zmiana stylu życia - po operacji zmniejszenia żołądka musiałam ogarnąć nawyki
Teraz jem tak 80/20, żeby był balans i już wiem, co mi służy, więc jest i zdrowo, i smacznie ![]()
Będę musiała się wybrać do lidla
bo w biedronce nie mogę trafić na dobre i się zawsze zepsują @chloria oo a to bolesne jest ? Dawno miałaś taką operację ?
@Magdallenka0897
Ja operację miałam 2,5 roku temu. Była wykonana laparoskopowo i bardzo dobrze ją przeszłam 🩷
Ja jak bylam mala to bardzo chcialam sprobowac awokado . Poprosilam babcie zeby mi kupila jak bylam z nia na zakupach a ona mi wtedy powiedziala , ze nje , bo to smakuje jak mydlo . I wiecie , ze nigdy nie jadlam awokado , bo w mojej glowie smakuje jak mydlo ![]()
![]()
![]()
@asiam1
Moja teściowa uważa że awokado smakuje jak krem nivea xdddd