Masakra, totalnie odbiera energię.
Ja też brałam na początku tabletki ale to wgl dużo przed ciążą jeszcze było, teraz po ciąży jakoś się unormowało ale będę musiała za chwilę zrobić dodatkowo krew żeby to można było ocenić czy tam się nic nie zmieniło
Oj tak czas po to dramat bo nie dość że na głośnika przyjmuje się taka ilość glukozy to potem jak schodzi to z nas to właśnie i ta senność i to rozbicie
Też byłam zdziwiona, ale na wodzie serio smaczny A żelazo lepiej się wchłania
Dobrze, że kontrolujesz Czasem organizm sam potrzebuje chwili, by dojść do siebie
Dobrze, że tabletki pomogły A przy alergiach to już naprawdę wyzwanie
Fajnie, że o siebie dbasz i chcesz zrobić badania, to najlepszy sposób, żeby mieć pewność, że wszystko jest okej po ciąży
Tak racja straszne uczucie , najgorsze badanie chyba w ciąży
Świetne podejście Widać, że wyciągnęłaś wnioski z pierwszej ciąży i teraz świadomie dbasz o dietę nie tylko dla siebie, ale i dla synka. To właśnie takie „gotowanie przy okazji” dla rodziny potrafi mieć ogromny wpływ na zdrowie w ciąży.
100% prawda. W takich chwilach najbardziej potrzebna jest łagodność wobec siebie
To widać też, po wynikach mojego męża. Na początku znajomości miał za wysoki cholesterol a teraz po kilku latach razem pięknie mu się obniżył.
Mała.mi nowy Avatar?
Dostałam żelazo w tabletkach
To teraz na pewno poprawią Ci się wyniki. Ja miałam trochę mdłości po tabletkach, ale ogólnie czułam się dobrze
Ja biorę jeszcze dodatkowo polprazol na zgagę , oby mi nie było gorzej po nich
A pamiętasz może jakie brałaś ?
Tardyferon Fol 80+0.35.
A Ty co dostalas
Też to brałam, początkowo jedną, a później dwie tabletki dziennie
Ja będąc w ciąży miałam anemię, ferrytyna była 10. Dostałam Tardyferon Fol początkowo raz, a później dwa razy dziennie i wyniki się bardzo ładnie poprawiły już po miesiącu.
Jeśli chcesz z diety uzupełnić żelazo to przede wszystkim mięso. Wątróbka jest dobrym źródłem żelaza, ale nie powinno się jej jeść w ciąży. Z kolei w warzywach też jest żelazo, ale jest ono gorzej przyswajalne, więc lepiej jeść mięsko.
Ja też mam to samo
Tak miałam podobny do innej dziewczyny , to zmieniłam