Widzę że jesz bardzo dużo awokado ![]()
Ja na raz niestety ale nie mogę tyle avokado , mdli mnie nie wiem czemu . Mogę tyle co kanapkę przesmaruje ![]()
Ja tak kiedyś miałam i jak skropiłam sokiem z cytryny i dodałam odrobinę soli to smakowało idealnie
teraz mi smakuje nawet bez soku z cytryny i soli ![]()
Ja kiedyś w ogóle nie lubiłam avocado do czasu jak kiedyś zjadłam na kanapkę i było pyszne i zaczęłam kupować i jeść
Mi posmakowało awokado w bajglu z serkiem śmietankowym typu philadelphia, sałata, cebula, wędzony łosoś i pasta z awokado. Pokochałam takie połączenie i awokado ![]()
O tak ! Też dzięki temu sposobowi się przekonałam do awokado , teraz w ciąży staram się go jeść ale różnie mój organizm go nie toleruje raz mam po nim zgagę a raz nie ![]()
![]()
Ja lubię posmarować na kromkę albo dodać do pasty jajecznej ![]()
Ja uwielbiam bardzo ale ciężko mi znaleść wlasnie dobre , bo albo twarde albo już się nie nadaje do jedzenia ![]()
@Magdallenka0897
Oj tak! U mnie jajka i awokado musi być zawsze w domu ![]()
![]()
![]()
Dzidzia w brzuszku zadowolona ![]()
![]()
A macie jakis fajny przepis na pastę/masełko z awokado ? Ja z awokado się jakoś nie do końca polubiłam ale za to mój synek kocha
chyba nic przy RD tak mu nie smakuje jak awokado.
Ja toleruje tylko na kanapce z jajkiem i łososiem a może macie jakies inne propozycje ?
@magdap_96 Ja uwielbiam tortille z serkiem śmietankowym , na to pokrojone awokado , jajko sadzone dużo warzyw i trochę pesto , do zapiekacza na chwilę żeby się zarumieniło i przepyszne śniadanie ![]()
![]()
No ja jeszcze robiłam pastę jajaeczna z majonezem i dodawałam awokado i super smakuje. Albo do sałatek rzucam to nie czuć tak bardzo smaku jak nie przepadasz
Ja awokado lubię pod każdą postacią
ale pasty nie robiłam ![]()
Oo no właśnie bym musiała w taki sposób spróbować, bo mi się zdarzy zepsuć zanim ja zjem całe , a bym chciała więcej jednak tego zjadać
Muszę jutro zjeść takie śniadanko ![]()
Też go uwielbiam ! Ale mam Wielowodzie i musiałam się z nim pożegnać ![]()
![]()
Ja kupiłam sokowirówkę pionową ale pdststnio ją schowałam na rzecz AF i nie robię soków …. Ale może na wiosnę i lato trzeba będzie ją wyciągnąć