Ja ostatnio przyjęłam nową taktykę. Jak karmie i nie chce żeby mnie szczypał to daje mu pieluchę tetrowa i ma miętosi w rękach ![]()
jak narazie pomaga
To już gdzieś też pisałyśmy i tym
palec dać też fajnie działa ![]()
Moja córka trzyma mnie za koszulkę jak je albo ma rękę na piersi. Jak byla mniejsza to sie za wlosy trzymala, urocze to bylo😍
Mnie wlansie teraz zaczyna łapać za włosy , a przy karmieniu ta rączka jakby głaskała ![]()
taki uroczy słodziak
Tak, to głaskanie jest cudne
u mnie czasem jeszcze tak robi, albo łapie za stanik na drugiej piersi
jak za mocno wymachuje to wtedy właśnie daję jej palce i wtedy się uspokaja ![]()
U mnie coś łańcuszku lubi trzymać
babci już się urwał dzięki niemu ![]()
Mnie też łapie i zwracam wtedy na to mocno uwagę żeby zabierać bo mam już wizję że się rwie i wpada mu do buzi
Jeju a jaki był strach jak krzyżyk z tego łańcuszka gdzieś poleciał ![]()
@Patrycjaw25 u nas dokładnie tak samo z gryzieniem paluszków ![]()
@karolina27034 gdzieś czytała, że wkładanie paluszków do buzi to oznaka dzielenia się z mamą więc mwga rozczula to ![]()
Ojej ! Taki mały a taki mądry ![]()
![]()
To są te niesamowite momenty o których nigdy wcześniej niw myślałam, że taki maluszek może mieć instynkt
Dla mnie jest to też fascynujące że wie jak ma się rozwijać , że powinien robić kokretne rzeczy w odpowiednim czasie
że jak je to w tym samym czasie co połyka musi złapać oddech ![]()
Matka natura jednak tworzy wspaniałe rzeczy ![]()
![]()
![]()
Dokładnie ! Wie co robi:face_holding_back_tears: takie piękne ![]()
W wielu wątkach piszemy o tych samych rzeczach więc to się już zaciera. U mnie pomogła pielucha ale w nocy nie miałam i dałam mu moją podkoszulkę i musiałam spać w innej
dopiero rano odzyskałam
Moja też zawsze łapie i ciężko ją od łańcuszka oderwać ![]()
![]()
Mąż powiedział że będę musiała zdjąć żeby nie zerwał ale twardo jeszcze noszę
No a my przeiciez chcemy sobie kupić takie łańcuszki ! Jeju ale było by mi go szkoda gdyby mi go zerwał ![]()
Właśnie ja noszę religijny łańcuszek cały czas a tamten to pewnie jak będę wychodzić będę zakładać ![]()
No i też fajnie ! Ja bym go chciała nosić na codzień ![]()