Aplikacja napper

Używacie aplikacji Napper? Ostatnio zaczęły mi się wszędzie wyświetlać reklamy tej apki i z ciekawości zainstalowałam. Mam 3-miesięcznego bobasa więc powoli zaczęłam przyglądać się jego drzemkom i oknom aktywności. Wczoraj ściągnęłam i wpisałam o której wstał ze snu nocnego, aplikacja wyświetliła o której powinien mieć drzemki. I jestem w szoku bo prawie wszystkie się pokrywały z różnicą 10-15 minut. Dzisiaj tez z nią działam i jest to samo. Myślę że po kilku dniach wprowadzania danych będzie ta aplikacja bardzo pomocna. Używacie czy same już umiecie zauważyć i pilnować okien aktywności?

Ja jeszcze nie używam, bo dzidzia dopiero w drodze, ale też już kilka razy trafiłam na reklamy tej apki i dużo polecajek i wygląda naprawdę obiecująco. A od siebie dodam, że polecam też zerknąć na apke The Wonder Weeks pokazuje skoki rozwojowe i może być super pomocą w ogarnięciu, co się dzieje z dzieckiem w danym czasie. Do tego zabawy i aktywności dopasowane do aktualnych możliwości rozwojowych bobo :wink: Dużo osób ją chwali, więc mam ją już na liście must have :grinning:

1 polubienie

Mi tez sie ta reklama wyswietla co chwile na Facebooku ale nie wchodzilam w to wgl ,

Ale z tego co widzę to jest płatna aplikacja i po angielsku tylko?

Pierwsze słyszę o takiej aplikacji. Ja pilnowałam tak mniej więcej godzin aktywności. Miałam ebook od Cień wiatru i tam była rozpiska, i sama patrzyłam czy mamy okno aktywności 30 minut czy dłużej

Tak, niestety tylko po ang, co do płatności to można przez tydzień za darmo przetestować :wink:

Wow super :heart_eyes: też muszę ją pobrać :grin: napewno się przyda :blush:

nawet nie wiedzialam ze cos takiego jest
port drzemek jedzenia spania okien aktywności pamiętałam lub by bylo dla nas latwiej to wpisywalismy sobie np na watsapp czy fb by kazde z nas mialo dostep tak samo bylo z iloscia mleka ktore niestety jakis czas musieliśmy zapisywac
jezeli chodzi o skoki to korzystalam z tego : https://www.skoki-rozwojowe.pl/
a parametry wagi wzrostu itd bezplatnej aplikacji “monitor wzrostu dziecka”
i jak sie drugie urodzi mysle tak samo
szukalam różnych aplikacji by mialo dwoje z nas dostęp to albo byly tylko dla jednego albo głównie płatne

Też mi się ostatnio wyświetla i chyba muszę spróbować. Moje dziecko nigdy nie chciało żadnej rutyny :face_with_peeking_eye:

Ja mam aplikację dziecko+, głównie ze względu żeby monitorować karmienie, ale drzemki i brudne pieluszki też tam klikałam. Ale od początku umiałam rozpoznawać pory drzemki oraz okna aktywności, więc nie potrzebowałam lepszej apki :blush:

Też miałam ta appke, ale ja najbardziej lubiłam karmienie i zużyte pampersy zapisywać w zeszycie xd szwagierka się ze mnie śmiała, ale u nich nie było problemu z przyrostami to ona nie poznała tej obsesji :smiley:

Ja nie używam żadnej aplikacji i dla mnie to nie jest ułatwienie. Przy dziecku rzadko mam telefon, jak już ją nakarmię czy uśpię, to zajmuje się od razu czymś i po prostu zapominam o tym, żeby to zapisywać, czy chociaż spojrzeć na godzinę. Nigdy też nie ustalałam sztywnych ram snu, że okno musi mieć np 2,5 h. Córka daje oznaki zmęczenia i wtedy się kładzie. Sama praktycznie wyrobiła sobie rutynę, bo drzemki są o mniej więcej stałych porach z różnicą ± 30 minut, sen nocny tak samo

Boże na mnie też patrzą jak na wariatke. Też przez pierwsze tygodnie każde siku i kupe :face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Ogólnie ja w ogóle mało korzystam z aplikacji. Sama mniej więcej pilnowałam godzin. Jakoś nie wyobrażam sobie sprawdzić na aplikacji kiedy dziecko ma iść spać. Poza tym wykorzystywanie naszych danych jest dla mnie przerażające wiedza o nas wszystko. To nie dla mnie

Przecież nikt nie będzie na siłę trzymał dziecka i nie pozwalał spać albo kładł do łóżeczka i zamykał do spania bo tak aplikacja mówi, nie popadajmy w paranoje :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth: aplikacja pomaga obserwować i analizować higienę snu dziecka. Ja wolę korzystać z narzędzi które daje nam XXI wiek

1 polubienie

Pierwsze słyszę, że są takie aplikacje, ja nie korzystałam z pierwsza córka i z drugim dzieckiem też raczej nie będę, ale to zależy jak to wszystko się będzie układać, bo jak będę mieć jakieś problemy to oczywiście że będę szukać pomocy.

Korzystałam z córką z innych aplikacji, ale ta faktycznie mi gdzieś ostatnio wyskoczyła i wygląda ciekawie :slight_smile: pewnie będę szukać jakieś apki bo dużo ułatwia takie zapisywanie co gdzie i kiedy, czasami ciężko to spamiętać :slight_smile:

1 polubienie

Ja nie korzystałam z aplikacji, jednak to wszystko się zmienia z etapami rozwoju dziecka ja sobie obserwowałam małą jak się zachowuje gdzieś mniej więcej patrzyłam jaki czas jest aktywności i kiedy drzemki ma i wtedy ja kładłam

Ja korzystałam przez tydzień z tej aplikacji. Ale u nas w sumie nie sprawdziło się jakoś szczególnie. Była ona dla mnie pomocna tylko pod tym kątem, że to wiedziałam o której mały chodził spać i ile trwały jego drzemki, ale nie sugerowałam się tym, że według aplikacji powinien mieć drzemkę, bo się to nie sprawdzało.

1 polubienie

U mnie niestety na pewno nie zdałaby egzaminu bo nie mogę wyciągać telefonu jak mój syn nie śpi :smiley: