Dziewczyny tak się zastanawiam co warto wziąć dla takiego prawie 3 latka na tygodniowy wyjazd za granicę ? Wiadomo
Ibuprofen,
Plastry,
krem na odparzenia,
krem z filtrem
Coś do odkażania na rany
Jakieś elektrolity w razie biegunki
I co jeszcze? Bo jakoś tak nie bardzo mam pomysł co jeszcze wziąć. Jak uważacie ?
A gdzie lecicie ? Bo zależy w jakie miejsce
Myślę , że coś na gardło i Katar (ja byłam na wakacjach to akurat byłam chora , przez klime) , termometr, maść na stłuczenia
Dorzuciłabym aspirator ![]()
Do Tunezji więc ja nie wiem co tam gdzie jest a wiadomo przezorny zawsze ubezpieczony ![]()
![]()
@Wesola95 oooo właśnie akurat mamy ten przenośny z Canpola ![]()
To może jeszcze buty do wody , probiotyk, maść na ukąszenie owadów
a kiedy lecicie ? Bardziej w sezonie czy jakoś niedługo ? ![]()
W maju więc już w sezonie tam sezon zaczyna się od kwietnia więc w maju nie będzie jeszcze takich starszych upałów. Buty do wody i pół domu do tego ![]()
![]()
chodzi mi bardziej o samą apteczkę. O jakiś fenistil też się przyda nie tylko dla dziecka ale też dla nas
Dodałabym do tego jakiś probiotyk i cos do noska - wodę morską albo po prostu sól fizjologiczna.
Altacet może się też przydać.
Sól i tak wezmę bo to zawsze nawet do przemycia Oka się nadda a zajmuje bardzo mało miejsca. Zresztą ja zawsze mam sól fizjologiczną w torebce ![]()
![]()
To oprócz tego co dziewczyny pisały to właśnie termometr i coś na biegunkę jakiś węgiel czy coś podobnego, bo jednak jedzenie w hotelu, woda jest inna więc na brzuszek coś co w razie w pomoże
Polecam poczytac wszystko fajnie opisane:)
Ibuprofen też weź , działa przeciwzapalnie
Octanisept
Plastry hydrożelowe
Jednorazowe rękawiczki
Hmm nic nowego nie przychodzi mi na myśl bo wszytsko inne zostało napisane ![]()
Jeżeli dziecko na nic nie choruje to dla mnie podstawą byłoby coś przeciwgorączkowego , zależy co preferujecie. Do tego termometr bo niestety , ale lepiej wiedzieć jaka to dokładnie temperatura czy już podawać lek. Coś na biegunke bo niestety , ale nawet zmiana klimatu może doprowadzić do problemów z brzuszkiem.
Też o nim od razy pomyślałam ![]()
Ja też brałam probiotyk ![]()
Ja właśnie nie wpadłam na to żeby u niego zobaczyć. A Faktycznie on fajne i przydatne rzeczy pisze
Pan Tabletka zdecydowanie wyczerpał temat co ze sobą zabrać ![]()
![]()
Na biegunkę smecta lub Tasectan , do tego polecam wziąć inhalator , sól fizjologiczna oraz nebbud bo też może dziecko złapać kaszel i czasami ciężko to zwalczyc wiem z doświadczenia
Plastry na ukąszenia owadów i Fenistil ![]()
Ja bym dorzucila paczke/dwie suchego lodu( jakby trafilo sie jakies stluczenie)
i taki zestaw jak na usuwanie kleszcza, zawsze jakis robal moze sie wbic.
Wow nie wiedziałam, że jest też suchy lód na stłuczenia ![]()