Apteczka dla dziecka za granicę

No my też teraz mamy 2 i się zastanawiam kiedy nam się uda wybrać na fajne wakacje :smiley:

1 polubienie

Ja też! Też obserwujesz tą blondynkę? Nie pamiętam jak się nazywa, ale ma małą córeczkę i właśnie mieszka na Lofotach. No to co czasami pokazuje, to po prostu piękno!

Tak, tak…Martidamska.
Jeszcze obserwuje Lofoten, ale to już same widoczki :blush:

1 polubienie

Podziwiam… ja nie mam tyle odwagi i chyba pecha :slight_smile: bo zaraz by sie cos wydarzylo(jakies choroby)
Poki towarzystwo jest male zostaje na Polska,
na cale szczescie mamy mnostwo zakatkow do zwiedzania:)

Nie no to już przesada. Aż tak to nie narażała bym dziecka. Nawet na inna florę bakteryjną. Ja myślę że tak za granicę to tak ok 3 lat jest ok. Wcześniej bym się nie porwała

Ja podziwiam jak ludzie zabierają maluchy w egzotyczne kraje, a potem się dziwią, że jakieś rumienie po ugryzieniach wychodzą.

Nooo na swoje własne życzenie a później no jak to rumień wyszedł.

Ja jedna mamę na insta oglądam, i u niej syn dostał zapalenia płuc po jakiejś egzotycznej podróży. I bardzo długo leżeli w szpitalu i potem mówiła, że więcej dzieci nie zabiera

1 polubienie

Jest ryzyko i sama bym się nie odważyła wgl brać dziecko w odległe kraje gdzie też lot jest dłuższy jak 3 h :face_with_peeking_eye:

2 polubienia

Z drugiej strony zostanie rodzicem nie powinno być ograniczeniem, ale warto właśnie wybierać jakieś europejskie i cywilizowane destynacje.

Niby nie no ale ja jestem z tych co jednak przez powiedzmy pierwszy rok można się ograniczać. Nie wyobrażam sobie lecieć gdzieś z 2-3 miesięcznym dzieckiem a wiem że tak robią.

Nom z takim maluszkiem wylądować w szpitalu to chyba nie ma nic gorszego :confused: właśnie moja znajoma teraz wylądowała z 11 msc z powodu zapalenia oskrzeli…

1 polubienie

Koleżanka leżała z córką w szpitalu jak mała miała kilka miesięcy a potem jak 11, to mówiła że młodsze dziecko to dużo łatwiej było. Takie 11miesiecznento jednak ruchu potrzebuje a gdzie tu chodzić po oddziale

1 polubienie

No dokładnie i patrzeć na to wszystko. Wiadomo każdy w domu najlepiej zdrowieje, ale czasem trzeba się przemęczyć.
Też na tych oddziałach różne pielęgniarki są, bo nieraz się wymądrzają.

Bedac na wczasach za granicą ???