Astma oskrzelowa u dziecka

Synek 2 latka i astma oskrzelowa. Dostał leki, wziewy ale co dalej ? czy któraś z Was też się z tym zmagała czy są jakieś sprawdzone sposoby aby pomóc dziecku?

O kurczę my nie przechodziliśmy  ! Dużo zdrówka dla was :)

Mam tylko nadzieję że leki będą odpowiednie i może kiedyś z tego wyrośnie. lekarz przynajmniej nam powiedziała że 80% dzieci    z tego wyrasta 

A mogłabym zapytać o objawy takiej astmy ? Kiedy się zaczęła? 

Moja córka 4m ma suchy kaszel , sądziliśmy na początku że to przez suche powietrze, jednak wilgotność powietrza mamy na 55/65 tak więc na odpowiednim poziomie. Przeczuwam ,że to alergia... Tylko teraz szukać alergenu...

nie pamiętam dokładnie kiedy ale, częste choroby. Katar po kilku dniach zmieniał się w zapalenie oskrzeli..

Jak w maju zachorował tak do lipca się ciągnęło poranne duszące kaszle z ruchami wymiotnymi, rano słyszałam że mu coś tam gra a teraz dopiero wrzesień poznaliśmy diagnozę 

Syn ma leki i lekarz zalecił stosować tubę do leków wziewnych . Zaczynaja się zimne poranki i syn kaszle kiedy wstaje … heh

Ach to jesXze z moją małą to niezła przeprawa może być.. będziemy bacznie obserwować . Dzięki za podzielenie się objawami 

Ojej to dużo zdrówka i aby dziecko wyrosło z tego 🙂

Pozbądź się z domu alergenów,  w drugim wątku napisałam Ci jakich :) 

Leki pomagają? 

Cały czas działamy :)

To na pewno z dnia na dzień będzie lepiej ;)

Ojej no to macie utrapienie u nas infekcje na porządku dziennym ale aż tak jak wy na szczęście się nie zmagamy mogę jedynie życzyć zdrowka 

Annka z tymi alergiami to też teraz masakra ci powiem co 2 dziecko jakaś ma i się zmaga gdzie tam kto dawniej słyszał o jakichś alergiach

Straszne są te alergie 

Dokładnie Pina. , nie było tylu alergików co teraZ wśród dzieci. A teraz nie wiadomo skąd to się bierze

ja też jestem zszokowana. Tym bardziej że czasy są takie że człowiek dba o to by w domu było czysto i przyjemnie a i tak cos wyjdzie