Atopowe zapalenie skóry u niemowląt

mnie emolienty denerwuja, bo tego tłustego osadu nie da sie zmyc z wanienki

u nas też nie ma z tym problemu, jedyne co to johnson nas uczula więc omijam z daleka

przy AZS warto dziecko moczyć w nadmanganianie potasu bardzo przyspiesza gojenie podrażnionej skóry dziecka

ja nie zauwazyłam u synka jakis zmian

Mam nadzieję ze u nas takich problemów nie będzie

koleżanki synek ma AZS, a koszty miesięcznej pielęgnacji są porażające, mam nadzieję, że nas to ominie

mamusiasebusia ile wydaje koleżanka na emolienty itp?

nas ten problem na szczęście nie dotyczył :slight_smile:

nas również to nie dotyczyło :]

Mój synus właśnie skończył półroczku.Od lipca pije mleczko bebilon pepti 1 dha dermatolog stwierdziła skaze białkową.Przepisała robiony krem na podrażnioną skórę na policzkach ,uszkach,głowie a nawet rączkach i nóżkach.Po tygodniu synkowi wszystko ładnie zeszło i tak jak zeszło szybko powróciło do dnia dzisiejszego smaruję mu policzki róznymi kremami typu emolium a teraz od tygodnia latopic i nic nie pomaga.Jestem załamana mój pediatra po prawie trzech miesiacach stwierdził że to jednak nie skaza białkowa.I nie potrafi postawić diagnozy co to jest proszę o pilną poradę co mam robić gdzie się udać.

oby mi się to nie przytrafiło, ale to teraz częsty problem

corka ma takie plamy suche glownie na piszczelach, bym moze to to

u nas na szczęście nie występuje. Ale na rynku są różne fajne emolienty

nas również to nie dotyczyło w przypadku córki zaś co do synka to oby nie :slight_smile: chociaż sporo teraz środków pomocnych

Dużo dzieci boryka się z tym problemem , nas ominęło

coraz częściej się o tym słyszy u dzieci

nasze dziecko jeszcze nie mialo wiec ciezko jest mi coś napisac na ten temat

Gabriel2015- a nie dał skierowania do alergologa?

Słyszy się o tym faktycznie dużo ale moje dziecko nie

nie mieliśmy taiego problemu