Mi awokado jakoś nie smakowało bo kiedys próbowałam za to marakuja była pycha mimo że większość nie lubi osób które znam.
Aiisa mi awokado posmakowało a marakuji nie próbowałam.
Ja awokado uwielbiam, a marakuja jest bo jest. Próbowałam, ale się nie zachwyciłam.
W Polsce te marakuje jakieś kwaśne są w porównaniu do tych z Hiszpanii np.
Figa jadłaś w Hiszpanii że masz.prownanie?
avokado jest pyszne choć samo jest dość mdłe...ja robie paste z jajkiem i avokado.a córka uwielbia...dzis pierwszy raz jadła.
Najlepiej smakuje z czosnkiem i solą
byłam bardzo zaskoczona gdy dowiedziałam się , że awokado mogą jeść dzieci od 6 miesiąca życia. Myślałam , że muszą mieć minimum rok. Awokado uwielbiam, moja córka również. Gdybym wiedziała to podawałabym je już wcześniej. Awokado Jest bardzo zdrowym owocem , które ma mnóstwo witamin i zdrowy tłuszcz. Gdy robię je jako masło na chleb to córka wyjada wszystko w trakcie przygotowania. Jest też idealne jako dodatek do koktajlu bananowego. A najlepsze po prostu pokrojone i jedzone
Wiele zależy od wieku dziecka , ale awokado komponuje się doskonale z naleśnikami , omletami , kaszką.
Też uwielbiam awokado ale jako "bazę" do koktajli, deserków albo dodatek np do omletów. Samo w sobie jest dla mnie zbyt mdłe.
Tak dałam małemu 3 razy i za każdym razem nie chciał jeść. Jako dodatek jak najbardziej
Teraz są takie zalecenie, że praktycznie wszystkie owoce i warzywa można wprowadzać od razu w 6 miesiącu życia.