Badania w trakcie ciąży

Ale przestań, za dużo na siebie narzucasz. Nasza też miala napięcia w szyi - źle jadła przez to i miała problemy z brzuchem. Potem w plecach - wyginała się w łódkę i ledwo się ją trzymać dało. Teraz problem z rączkami, bo nie wyciąga tak jak powinna - w końcu minie. Oczywiście robimy ćwiczenia i staram się ją trzymać tak żeby tego nie utrwalać, ale koniec końców wolę przytulić niż stresować się tym jak ją łapię.
Ostatnio była u mnie kuzynka i na nowo mi uświadomiła jak bardzo to nie ma znaczenia, jeśli dziecko po prostu czuje że Cię ma. Dopóki nie robisz małej krzywdy to wszystko robisz dobrze :heart:

No tak to prawda . Tylko jakoś ciężko to zrozumieć i najgorsze u mnie są noce kiedy zamiast spać to rozmyślam .

1 polubienie

To jak nie śpisz to nie masz potem siły na malucha, odpuść sobie - serio :slight_smile:

Kochana, na pewno to nie “przez Ciebie”, niektóre dzieciaczki tak mają, jesteście pod kontrolą fizjo, na pewno ćwiczycie też w domku, dajcie sobie czas, a nakładanie sobie do głowy, czy właśnie dodatkowo rozmyślanie po nocach zamiast odpocząć troszkę, bo i tak nie ma tak wiele czasu na sen, tylko dodatkowo będzie pogarszać Twoje samopoczucie, a dla dzidzi najlepsza mama to spokojna i szczęśliwa mama :heart:

3 polubienia

Pod koniec też było po trzech tygodniach , jak jest wszystko dobrze to chyba nie ma potrzeby częściej

Też tak miałam, a potem to po tygodniu na ktg

Ja końcowke ciąży USG miałam co tydzień :flushed: tak smak ktg od 30 tygodnia

To też zależy od lekarza i od przebiegu ciąży :slight_smile: ja dopiero po 34 tygodniu chyba miałam wizyty co tydzień albo i nawet nie. Ktg przed wizytą zdążyłam mieć raz w 37 lub 38 tygodniu :sweat_smile:

To myslam ze to normalne, no ale tak jak mówisz ze to zależny od lekarza

No w sumie jak jest wszystko dobrze to nie ma potrzeby częściej

To zależy od lekarza mój od 36 tygodnia kazał robić ktg 3 razy w tygodniu :rofl::rofl: na szczęście miałam super położna i wiedziała jak to obejść żeby robić tylko raz w tygodniu

Ojeny 3 razy w tygodniu :flushed: to trzeba dojechać odstać w kolejnce i na klozetce jeszcze parę naście minut leżeć :rofl::sweat_smile:

Ale coś się działa czy tak o ?

O kurczę aż tyle razy Ktg . Pierwszy raz słyszę . Bardzo przezorny lekarz musiał być .