Badanie prenatalne III trymestru

bo na prenatalnych ostatnich mozna wiele ewentualnych nieprawidłowości wykryć tylko grunt trafic na dobrego specjalistę

Dokładnie, dlatego warto je robic, nawet jak na pierwszych i drugich wsyztsko jest ok, na trzecich badaniach dziecko jest już większe i więcej można dostrzec. Szczerze - wolałabym oszczędzić coś na wyprawce niż nie pójść na 3 prenatalne.

1 polubienie

tez tak samo uwazam tym bardziej ze w większości przypadków ceny badania prenatalnego niewiele sie roznia od kwot typowej wizyty u ginekologa

1 polubienie

Na 2 prenatalnych trafiliśmy na super Pania ginekolog. I do niej konkretnie zapisalam sie na te 3.
Koszt 450zl (Kraków).

1 polubienie

Ja się akurat zdecydowałam na usg 3 trymestru dla swojego własnego spokoju :slight_smile: i nie żałuję bo mam piękne zdjecia 3d z tego usg :blush: jednak jest różnica dla mnie jako usg robi profesjonalista a zwykły ginekolog. Ja placiłam 400 zł w Trójmieście.

Jeśli ktoś jest w stanie wydać te pieniążki na 3 usg to ja polecam.

Ja przy pierwszej ciąży byłam na wszystkich 3 badaniach prenatalnych,wtedy były one jeszcze płatne dla kobiet poniżej 35r.ż. i dzięki ostatnim badaniom dowiedziałam się o małowodziu,o tym że dziecko może być hipotrofikiem i inne znaczne problemy, teraz też na pewno z tych badań skorzystam. Natomiast nie robiłabym tego gdybym korzystała z konsultacji u swojego ginekologa który specjalizuje się w badaniach prenatalnych ,bo tak naprawdę wszystko to może zbadać na waszej wizycie oczywiście przy odpowiednim sprzęcie. Moja ginekolog się w tym nie specjalizuje więc niestety za 3 badanie prenatalne w moim mieście muszę zapłacić 500zl. Wiem natomiast że lekarz który wykonuje te badania jest świetnym specjalistą, gdyby było coś nie tak powie i pokieruje co dalej robić :wink:

Ale macie świetną pamiątkę jak macie zdjęcie 3D. U nas za każdym razem jak chcieliśmy zdjęcie w 3D to mały się zasłaniał rączkami i na żadnym mu nie widać buźki :sweat_smile:

niestety sa platne ale np ja wolalam za kazdym razem zaplacic i miec pewnosc ze jest ok
wychodze z założenia że starajac sie o dziecko itd trzeba liczyc sie z kosztami i lepiej zadbac o wszystko niz później żałować

Mój ginekolog prowadzący robił mi każde prenatalne i zdecydowaliśmy się również na wykonanie 3 badań. Na każdych prenatalnych mówił o wiele więcej niż na standardowych wizytach. Koszt 500 zł

Ja chciałam mieć 100%pewności więc poszłam na 3 badania również i nie żałuję, byłam spokojniejsza

Ja robialm prenatalne, na szczęście wszysyko było w porządku. Ja uważam, że powinno sie to robić u mnie akurat było ok ale u mojej znajomej wykryto podczas 3 badania wadę serca i pomoglo to bardzo, że wiedziała o tym bo zmieniła szpital, w którym miała rodzic na taki o trzecim stopniu referencyjnosci, żeby szybko po porodzie pomóc maluszkowi. Oprocz tego ta wsda byla wskazaniem do CC. Gdyby tego nie wiedziała nie wiadomo jakby się skończyło.

Ja w pierwszej nie robilam i zal7jr bo wlansie sie denerwowalam. Bylam niedoswiadczona, lekarz nie mowil wiele rzeczy i mowil tylko o polowkowyxh. Jednyny plus taki ze on mi czesto robil usg i ktg. Mialam cukrzyce i podejrzenie hipotrofii ale finalnie wszytko ok. W drugiej tobilam w kazdym trumestrze i pappa. Jaki to byl stres jak szlam na wizyte i mialam poznac wynik. Nie zapomne twgo. Ale teraz w tezeciej rez zrobie

O widzisz no to akurat dobrze że zrobiła trzecie badanie . Masakra co by było gdyby o tym nie wiedziała wcześniej.
@Klamkamamka u mnie mój gin też robił usg co wizytę a już od 28 tygodnia jakoś ktg miałam dołączone u niego w gabinecie.

@Patrycjaw25 to szybko ktg miałaś. Ja usg też na każdej wizycie ale ja mialam ciążę zagrożoną przedwczesnym porodem wiec mnie ogladala moja lekarka porządnie :grin:

@Patrycjaw25
ja usg na kazdej wizycie i badanie na fotelu itd a ktg poprzednio dopiero 36 +
obecnie jestem w 32 i jeszcze ktg nie mialam

@DominikaM89 @MamusiaNM wydaje mi się że u mnie to ktg dlatego szybciej bo każde ktg było dodatkowo 50 zł platne do wizyty a że wizyta co 3-4 tyg to można jeszcze zarobić więcej :smile:

1 polubienie

@Patrycjaw25 a to moze pod względem biznesu sobie zrobili

Też mi się wydaje że tak może być

Ja na kazdej wizycie mam usg i badanie ginekologoczne. W pierwszej ciązy robilam wszystkie prenatalne. Teraz zostaly jescze trzecie w grudniu.
A KTG w 1 ciaży mialam dopiero w 36 tc jak trafilam do szputala. Jak wyszlam to raz w tygodniu.

Oczywiście że dla biznesu, zawsze to więcej kasy można zciągnąć :flushed: