Grabon.anna u nas nawet siedzenie mi na kolanach nie pomogło, wyrywała to wszystko. W tedy człowiek się przekonuje,że taki maluch ma taki ogrom siły
dokładnie a i uspokoić ciężko dziecko
U małych dzieci chyba właśnie często jakieś sercowe sprawy wychodzą ale później się raczej normuje wszystko
u nas to był niewinny szmer na sercu , wykryła go nowa Padni doktor u nas w poradni jak syn miał 9msc , wczesniej nikt nie słyszał osłuchowo tego
Mazia u nas to sie kręcioł kręciła troche przy usg brzucha;( ale to był czas drzemki, na usg serduszka;) ciekawa co tam pani dr robi;) a na ekg kabelki odczepiała bo chciała zobaczyć z bliska co to jest ;)
Dla jednych dzieci będzie to ciekawa sytuacja i będą właśnie wyrywać by sprawdzić co to jest,a dla drugich tragedia i będą odstawiac scenki z egzorcyzmów
U nas na szczęście było wszystko w porządku
a czy takie usg serca i ekg to jest obowiązkowe czy miałyście, bo coś zostało wykryte?
Myśmy mieli bo pojawiały się różne objawy/ dolegliwości. Takie badania nie są obowiązkowe.
hej! my mieliśmy usg brzuszka robione dwukrotnie. Pierwsze usg w 4 miesiącu życia (bez wytycznych, w środku dnia, mały jedynie na piersi). Parę dni temu po raz kolejny, mały już ma rok i prawie 4 miesięcy, też nikt mnie nie informował o żadnych wytycznych. Badanie było na 12, synek obudził się ok. 10.30, dostał łyżeczkę musu z lekiem, wyczytałam faktycznie żeby nie podawać posiłków i tylko ze względu na to, że mały nie domagał się przetrzymałam go i podałam jedzonko zaraz po badaniu. Pił ile chciał, kiedy chciał, na badaniu wszystko ok, pęcherz moczowy wypełniony w połowie. Gdyby synek chciał zjeść to bym mu po prostu podała.
jesli chodzi o usg i ekg serca to są to badania zlecane gdy jest taka potrzeba, nie jest to standardowo wykonywane badanie
No właśnie bo już się zastanawiałam czy zła madka ze mnie, że mojej nie robię takich badań;p
U mnie corka się zachodziła przy szczepieniu i lekarka zleciła
mi się właśnie też tak wydaje ze córka takich badań nie miała robionych