Balonik Aniball ma na celu przygotowanie naszego ciała do porodu naturalnego. Dzięki niemu poród powinien przebiegać lżej. W trakcie używania balonu mamy czas by oswoić się również psychicznie z całym procesem, który nas czeka.
Spora dawka informacji Chociaż powiem szczerze, że nie jestem zwolennikiem tego balonika
Jakos nie jestem przekonana do tego balonika, no ale oczywiscie kazdy podejmuje wlasne decyzje i jesli ktos jest zdania, ze to mu moze pomoc, to ta Twoja porada na pewno bedzie pomocna. Zdecydowanie warto, jak zaznaczylas juz w ostatnim akapicie, skonsultowac chec uzywania Aniball ze swoim ginekologiem.
Mój poród również zakończył się cesarką. Mam nadzieję, że kolejny będzie naturalny, ale raczej nie skorzystam z balonika.
Ja również nie jestem zwolennikiem balonika, ale poszerzanie świadomości i informacje o nim jak najbardziej na plus.
Pierwsze słyszę o takim baloniku i dobrze wiedzieć, że coś takiego jest. Sama z siebie nie zdecydowałabym się na jego użycie.
Myślę że większość z nas uważa że to dość dziwne wkładać sobie balonik do pochwy i tak ja rozciągac. Fajnie jeżeli ułatwia to poród jednak ja też raczej bym się nie zdecydowała. Kiedyś nie było takich balonikow a dzieci się rodziły