Ja nie stosowałam nic, bo pokarm był zawsze. Jednak Bawaria na pewno nie działa. To tylko mleko z herbatą, więc nie wiem na jakiej zasadzie miałoby działać. Polecam femaltiker z apteki, na pewno zadziała. Czy takie mieszanki na laktacje.
Ostatnio mam wrażenie ze pokarmu jest mniej i moje dziecko nie dojada. Pare nieprzepspanych nocy aż w koncu podałam mm na noc i spała ładnie. Myślę ze moze nie dojadać. Co myslicie o takich sposobach na wspomaganie laktscji jak herbata z mlekiem? Slyszalam ze dziala. A moze herbata z kopru? Któras z mam próbowała?
Ja tez często miałam wrażenie że mam mniej pokarmu i mała niedojadała wtedy zawsze po każdym karmienu pobudzałam piersi, na mnie też działało jak piłam izotonik i femaltiker dwa razy dziennie
Ja piłam jakaś kawkę dla mam ma laktację, ale to bardziej jako zamiennik zwykłej, bo smaku brakowało a zwykła na początku bałam się pic, ale czy to coś dawało to ciężko powiedziec
Bawarka na pewno nie zaszkodzi lecz ja wybrałabym coś bardziej specjalnego np.femaltiker.Pij dużo wody,jedz pożywne posiłki i jak najczęściej przystawiaj do piersi małą.Pokarmu na pewno będzie więcej.
Podobno są badania, które potwierdzają, że bawarka nie wpływa na zwiększenie pokarmu ja jednak piłam i miałam wrażenie, że pokarmu jest więcej ale to pewnie dlatego, że wszystko zaczyna się i dzieje w głowie. Chciałam w to wierzyć i wierzyłam.
Polecam femaltiker jest świetny, kawę zbożową nestle caro, karmi ogólnie te produkty zawierają słód jęczmienny, który zwiększa laktację.
Pij dużo wody i dostawiaj dzieciątko do piersi jak najczęściej. Nie unikaj karmień nocnych bo one są bardzo ważne a jak dasz małej mm na noc to ona pojedzona pięknie prześpi a mleko w Twoich piersiach nie będzie się produkować. Staraj się zrelaksować przed karmieniem i odpoczywaj na tyle ile jest to możliwe.
A co do herbatek na laktację to też piłam lactosan fix codziennie po śniadanku jedną szklankę ale to chyba z przyzwyczajenia ;) różnie też mówią bo zawiera ona koper włoski który podobno jest szkodliwy ja jednak nie zauważyłam niepokojących objawów. Herbatka bocianek chyba nie ma go w skladzie.
A to prawda ze nastawienie to połowa sukcesu, ale tez i odpowiednie nawodnienie organizmu, wiec każda dodatkowa szklanka czy to mleka, czy bawarki czy wody, bedzie plusem
Bawarka jeśli lubisz jej smak pomaga, ale nie tak dobrze jak slod jeczmieny zawarty w Femaltikerze, Karmi, kawie zbożowej. Albo po prostu w słoiku sam.
Pij dużo wody to mega nakręca laktacje w końcu z czegoś to mleko musi być produkowane :)
Patka, jak coś sobie wmówimy to tak będzie. Głowa i nastawienie ma znaczenie nawet w leczeniu raka czy innych chorób.
A tak to dziecko przystawiaj jak najczesciej. Niestety są kryzysy laktacyjne i trzeba sobie z nimi radzić i przeczekać.
Nie zamierzam odpuszaczać i będę walczyc o to karmienie. Sprobuje z tym femaltiker bo duzo osob poleca :)
femaltiker ma duzo dobry opinii warto probowac
Dopisałam jako kolejny punkt do swojej listy ;)
Femaltiket jest naprawdę super, smak tez jest dobry, do wyboru karmelowy i czekoladowy
Dobrze dziewczyny napisały, nastawienie to połowa sukcesu.Jesli zaczniesz dawać mm to mleczka u Ciebie bedzie się mniej produkowało.Nie poddawaj się,wiem ,że Ci się uda.
Karmelowy mój ulubiony :)
A myślicie ze jeszcze przed porodem można to pic? bo chętnie bym spróbowała ;)
Ewa ja nie próbowałam w czasie ciąży i myślę że by Ci noe zaszkodził gdybyś chciała spróbować
ogólnie femaltiker jest bardzo dobry nie tylko w swoim działaniu ale też smaku, ja uwielbiam karmelowy
Klaudiamam z takim nastawieniem na pewno Ci się uda wierzę w to :)
Femaltiker mi podszedł bardziej karmelowy ;)
Ewe prawdę mówiąc to nie wiem po co chciałbyś pić to w ciąży? ;) na opakowaniu pisze, że można już od pierwszego dnia po porodzie żeby rozkręcić laktację ale o ciąży chyba nic nie pisało no bo w sumie to jest dla kobiet karmiących no ale w sumie nie wiem ;)
Ewe myślę że spróbować możesz, ale raczej żeby regularnie pić czyli 2xdz to nie bardzo.
Oo to są różne smaki? Fajnie :D kupie zaczynając od karmelowego skoro polecacie :D