Bebilon Pepti Syneo 1 A rozszerzanie diety

Cześć 

Jesteśmy na Bebilon Pepti Syneo 1 , córka ma 5 miesięcy jakiś czas temu zaczęliśmy rozszerzać dietę wedle zaleceń 3 , 4 dni jeden owoc czy warzywo i mała dostała wysypki po bananie miała którąś podobny problem   ? Wydawało by się że banan najlżejszy ...

Jeszcze się nie spotkałam żeby maluszek dostał wysypki po bananie. Jesteś pewna,że to reakcja alergiczna po jedzeniu? A może coś innego,np. zmiana płynu do płukania/ prania?

Całe ciało ma zasypane?

Właśnie banan ze względu na smak wydaje się taki neutralny, ale jest bardzo alergizujący. Kiedyś sugerowano aby wprowadzać go dość późno do diety, nie na początklu rozszrzania. Obok cytrusów należy do dość popularnych alergenów, więc wysypka po nim jest możliwa. Na próbę zrezygnuj z podawania i po jakimś czasie wprowadź aby sie upewnić.

Rena,to podobnie jak z kaszką manną.Niby delikatna ,a jednak okazuje się ,że jest dość alergenna.

Jeszcze nie słyszałam, aby maluszek uczulił się na kaszę manną 

O kaszy tez nie słyszałam..  

No u mnie po bananie nic nie było..  

Tak banan może uczulac

Też nie słyszałam żeby kasza manna uczuliła 

Może chodziło o kasze mannę,że powoduje uczulenie bo ma gluten w zasadzie to ja się wprowadza jako pierwszy posiłek z glutenem

Moniczka no pierwsze słyszę ze kasza mann uczulać może zapamiętam, a o bananie słyszałam zeby nie dawać, na sam początek tylko polskie owoce jabłko, gruszka.

Tak dostała alergii na banana teraz wszystko jej zeszło A jeśli chodzi o kasze manne to jakiś czas temu widzialam bez glutenu 

u nas na szczęście jeszcze nic nie uczula

Ja póki co odpukać też jestem szczęśliwa mój maluszek zaczyna jesc za koleją wszystko oczywiście rozszerzamy dietę ostrożnie ale jeszcze nie zdarzyło się żeby coś go uczuliło więc oby tak dalej bardzo chętnie też wcina Mam nadzieję że za moment muto nie przejdzie

Tak banan uczula i coraz częściej się o tym słyszy

Fuckkotek kasza manna bez glutenu ? Hmm jak by ro zrobili . Nawet jeśli to prawda bo nie znalazłam tego w necie to musiałby to być prodhkt bardzo sztuczny

Jak może być kaszka manna bez glutenu jak z z ziarna nie usuną przecież tego glutenu... Słyszałam że.cos w podobie kaszki manny robią z mleka kokosowego nie mąki kokosowej. 

no chyba to jakiś fejk bo nie wiem jakim cudem można się pozbyć glutenu z ziaren . 

Mazią dokładnie jest to nie możliwe

Tez tak mi się wydaje że to nie możliwe

Najwidoczniej jest to możliwe jeśli takie są