Bioderka badanie preluksacyjne

Dysplazję bez zrobienia USG ocenił…:face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth::face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth: To chyba jakiś filozof wróżbita :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:
Dobrze robisz że idziesz do innego specjalisty, niech wykona USG i wiarygodnie oceni wszystko :blush: trzymamy kciuki żeby było ok :smiling_face_with_three_hearts:

Nie no kabaret, stwierdził po dysplazję po poruszaniu nóżkami ? Tacy lekarze to powinni już chyba przestać leczyć

Ja byłam dwa razy z synkiem na usg jak miał 2 miesiace i potem jak miał 3 miesiace na kontroli byliśmy i tyle.

Dziwne, że bez usg tak wam zalecił :confused:

Co ty gadasz , to byłaś prywatnie? Czy ja NFZ?
Odrazu trzeba do innego lekarza iść, widać że jakiś albo naciągacz albo poprostu się nie zna…

1 polubienie

U nas jak zalecił 3 wizytę po 2 miesięcach to też stwierdziłam że skonsultujemy u innego. Bo pomyslalam, że jakby była jednak ta dysplazja to u mniejszego dzieckaatwiej nosić te rozpórki niż u takiego 6 miesięcznego.

@Patrycjaw25 bylam na NFZ :melting_face: jutro mamy wizytę prywatnie, zobaczymy co powie :wink:

1 polubienie

To dawaj znać co powie lekarz

To czekamy co ci powie ten prywatne , napewno wizyta będzie wyglądać inaczej , moja mama mówiła że mi kazał ortopeda pieluchę ortopedyczną nosić i ja ciągle płakałam nie chciałam jej nosić i mama ją w końcu nie zakładała mi i powiem szczerze w mlodym wieku szpagat robiłam nic mi nie było mimo iż tej pieluchy nie nosiłam.

Moja siostra też podobno nosiła tą pieluchę i też płakała jak ją miała …. Kiedyś często ją zakładano dzieciom

My już po wizycie :yum: Ten lekarz powiedział że ma wszystko książkowo … :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts: zrobił USG, posprawdzał wszystko i powiedział, że kompletnie nie ma się do czego przyczepić :melting_face: także poprzedni ortopeda lekko przesadził z zaleceniami :see_no_evil: na darmo męczyłabym maluszka

3 polubienia

No to super że skonsultowałaś z drugim niezależnym ortopeda. Czasem warto to zweryfikować bo potem dziecko by się męczyło niepotrzebnie…. Swoją drogą to kiepski ten pierwszy ortopeda…. Jak takie wydaje zalecenia to biedne te dzieci których mamy mu zaufały

1 polubienie

Właśnie ja po wizycie u niego zaczęłam czytać o nim opinie i niestety większość była negatywna …. właśnie że naciąga na zakup tych Pieluszek a starsze dzieci na wkładki Ortopedyczne :face_with_peeking_eye: dlatego chciałam skonsultować z innym żeby mieć pewność :smiling_face_with_three_hearts:

Aaaa no to nieźle z niego ziółko …… aż dziwne że takiej są tacy lekarze

Matko kochana… i takie rzeczy normalnie sie dzieja i inne my wsadzaja te dzieci do tycj pieluszek :frowning: w sumie dobrze, że poruszyłysmy ten temat :white_heart:

1 polubienie

Oo matko i to jest lekarz :persevere:

1 polubienie

@Efektdomi no i jak tu ufać lekarzom …. Przerażające to :face_holding_back_tears: @Mama.kacperka wlasnie, z opinii wynika że praktykuje to bardzo często i aż się dziwię że taki lekarz nadal pracuje i to do niego kierowane są malutkie dzieci :face_holding_back_tears:

No właśnie to mnie dziwi że ten lekarz dalej wykonuje swój zawód. Jak byłam młoda to chodziłam do ginekologa na NFZ to mnie też wkurzało że miał sporo rzeczy od jednej firmy antykoncepcyjnej i tylko te tabletki przepisywał, kompletnie bez weryfikacji czy się nie jest uczulonym