Byłam dzisiaj na zakupach w Lidlu i przeszłam się pomiędzy koszami z ubraniami i natknęłam się na biustonosze do karmienia. Kupiłam sobie jeden, aby wypróbować jak leży i zamierzam zaraz iść po jeszcze dwa kolejne.
Chciałam Wam serdecznie polecić, bo jest on wykonany z ekologicznej bawełny. Zapięcie przy miseczkach łato się rozpina i zapina jedną ręką a cena zaledwie niecałe 25 zł. Mam staniki po pierwszym dziecku, ale szczerze powiedziawszy swoje się wysłużyły i widać, że kolor już trochę nie taki i podniszczony a kupowałam w H&M i płaciłam ok 100 zł za dwupak.
Z ciekawości weszłam też na lidl on line i znalazłam te staniku pod adresem: https://www.lidl-sklep.pl/p/esmara-biustonosz-do-karmienia-z-biobawelna-1-sztuka/p100312541. Jednak moim zdaniem warto wybrać się do sklepu bo ja np. kupiłam sobie niebieski w kwiatki i było też wiele różnych innych a na stronie jedynie widzę trzy propozycje kolorystyczne i nie ma już np. czarnego.
Odzież z Lidla jest dobra i niedroga. Sama czasem coś tam kupię. A ostatnio np. spodnie ciążowe, z których jestem bardzo zadowolona, więc wierzę że i biustonosze mają tam dobre :)
Mam jeden z Lidla ale słabo się układa u mnie na biuście. Mam mały obwód pod biustem i mała miseczkę więc ciężko w Lidlu znalezc taki rozmiar. U nich chyba zaczyna się od 80 w górę.
Figa kupiłam w obwodzie 80 a standardowo zawsze nosiłam i kupowałam 70 lub 75 i miseczkę B, ale już w sklepie mi się wydawało, że w obdwodzie jest dość ciasny, więc wzięłam na wypróbowanie. W domu przymierzyłam i jest dobrze dopasowany a w porównaniu z moimi stanikami to można powiedzieć, że po przyłożeniu wychodz tak jak 70. Może numeracja, numeracji też nie jest równa.
Ten stanik akurat był w standradowej cenie ale widziałam dużo piżamek, koszul nocnych, leginsów i spodni ciążowych przecenionych i to w bardzo atrakcyjnej cenie. Ja już jestem ostatni miesiąc, więc już tego typu ubrania mi raczej zbędne chociaż zastanawiałam się nad tą piżamką czy by się do karmienia tez nie sprawdziła.
Widziałam kiedyś w lidlu te staniki, wydawały się być dobrej jakości, mają ładne wzornictwo, jednak rozmiarówka na mnie jest za mała, obwód byłby ok, ale potrzebuję miseczkę G.
Ja właśnie poszukuję fajnego stanika, kusi mnie zakup na allegro, aktualnie nie dam rady wyrwać się do sklepu i muszę zamówić on line. Niestety cena już o wiele wyższa niż ta w lidlu.
Koszule do karmienia polecam firmy Dr Nap są świetnej jakości.
Z Lidl mialam bardzo duzo odziezy ciazowej. Jednak biustonosz nie dawal rady. Udalo mi sie wygrac bona do brafiterki i tak kupilam stanik na nawal pokarmowy i poczatki karmienia - mysle ze uratowal mi "zycie"
Też miałam z lidla dwa biustonosze do karmienia i również polecam. Mięciutkie milutkie a do tego ładne ja miałam akurat z delikatna koronką która nie "gryzła" i nie uwierała. Odzież ciążową też tam kupilam i również nie żałuję ;)
Kiedyś były inne te staniki, zresztą nadal są w ofercie a te wydają mi się, że są nowe modele a na pewno kolorystyka i wzornictwo. Zresztą w Lidlu były i jedne i drugie ale te wydają mi się gatunkowo lepsze.
Ojj... tak też je posiadam i są najlepsze, moecitkie, wygodne i tak jak piszesz łatwo się odpinają i zapinaja, no i cena też jest rewelacyjna. Ja również je polecam
gdzieś już nam się przewinął temat biustonoszy do karmienia i tych z lidla również, niestety jak dla mnie mają one zbyt ograniczoną rozmiarówkę, ja pod biustem mam 65, a lidlowe zaczynają się chyba wgl od 75 albo 80, także niestety mogę jedynie poczytać wasze opinie z zachwytami :)
jak macie dosc spory biust i maly obwod to polecam Blossom - Royce. Nie najtanszy ale nie do zdarcia itrzyma bardzo dobrze wszystko. Pierwsze 4 miesiace tylko praktycznie w nim 24h/dobe spedzilam (male przerwy na pranie i ekspresowe suszenie)
ja kupiłam w esotiq takie bez fiszbin, są ładne, nie wyglądaja jak typówki do karmienia, wygodne i również dobrze się piorą i noszą, więc posłużą na dłużej
Z biustonoszami mam zawsze problem. Nigdy nie mogę kupić taki jaki chce tylko jaki pasuje. Specjalnych do karmienia nie używam. Lubie sportowe, miekkie
Ja miałam wcześniej kupowane na allegro i fajne było w nich to, że odpinał się tak jakby w połowie miseczki, nie jak w tych trzeba odpiąć cała przy ramiączku. Ja teraz szukam jakichś żeby miały chociaż trochę usztywniana miseczkę, zawsze ładniej takie wyglądają pod ubraniem. Bo te z Lidla mają miękkie miseczki ?
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.