Nie wszytkie transmisje takie są , nieraz trafiają się całkiem ciekawe i na luzie : mnie też irytuje jak dziewczyny na tych transmisjach wciskają i zmiękczają słowa ale takich staram się unikać . ![]()
Ojeny, jak do mnie ktoś mówi “kochana” to już wiem, że z tego przyjaźni nie będzie
dla mnie to brzmi tak fałszywie żmijowato ![]()
Mnie to właśnie ich gadanie najbardziej denerwuje
„ dziewczynki teraz to” , „ kobietki” to zachwalanie i cała ta otoczka
to nie na moje nerwy, chyba jakaś aspołeczna się zrobiłam ale jak tylko widzę tę transmisję to odrazu przewijam albo blokuje, żeby mi się coś takiego nie wyświetlało ![]()
Ja nienawidzę takich skrótów, epitetów, takiego słodko tęczowego gadania ![]()
To jest naprawdę okropne, ja nawet nie lubię jak ktoś zdrabnia moje imię
moja teściowa tak ma, że do swoich dzieci i do mnie zwraca się zdrobnieniami i ja tak czasami siedzę i zastanawiam się ile ja mam lat
bo będąc u niej czuję się jak przedszkolak przez te zdrobnienia
Ja właśnie też jak słyszę takie zdrobnienia, to mam wrażenie, że rozmówca traktuje mnie jak dziecko ![]()
Ja wtedy nie odpowiadam , u mnie tak ciotki zawsze gadają i udaje że ich nie słyszę ![]()
Doladnie tak , ja nienawidze jak dorosli ludzie sie pieszcza jak dzieci i zmiekczaja lub zdrobniaja wszystkie wyrazy: “pieniazki” " zakupiki" "działają na mnie jak plachta na byka . Taka przesadzona slodkosc czesto nie ma nic wspolnego z uprzejmoscia czy sympatia , tylko to czysta fałszywość ![]()
Oj mam kilka takich słów gdzie jak je słyszę to mną telepie, między innymi : pieniążki, żyćko czy wakajki
mój mąż ma też w zwyczaju jak z kimś rozmawia i kończy rozmowę albo jak ktoś go skończy obsługiwać przy kasie to mówi : dziekuje pięknie
zawsze się go wtedy pytam czy można dziękować brzydko ? ![]()
Wakajji to jeszcze jakoś lubię to słowo
ale pieniążki to masakra
Pieniążki też mnie strasznie irytuje jak to słyszę, nie wiem czemu, ale od razu kojarzy mi się to po prostu źle ![]()
Od razu wiadomo, że ktoś jest mega dziki za kasa, że to się dla niego liczy najbardziej
@Wesola95 a co to za firma owlet? Ja pierwsze widzę od nich jakieś rzeczy? Ale po cenie mogę wnioskować że takie top?
Ja też nie lubię jak ktoś używa co chwilę jakiegoś zwrotu np co nie? No od razu mnie to wkurza.
To firma która produkuje monitory oddechu dla dzieci w postaci takiej skarpetki która zakłada się na stopę i ona monitoruje tętno, poziomu tlenu i sen dziecka
ta marka jest popularna za granicą, a na rynek polski weszła z rok temu jak się nie mylę stąd może dlatego nie jest jeszcze tak rozpowszechniona ![]()
O woow to nie słyszałam o tym w ogóle, także jestem w szoku, ale widać że sprzęt może być fajny, o wiele lepszy niż z tych popularnych już w Polsce.
Ooo też k tym nie słyszałam to w takim razie musi być wgl super
U mnie w rodzinnym mieście jeden sklep ma takie transmisje, to one ledwo pokażą i już sprzedane, zanim ja się kapnelam co się dzieje to już nic nie bylo
Ja tam się na takie rzeczy nie nadają. Raz że irytują mnie prowadzące, a dwa, że rzadko kiedy widziałam na nich coś naprawdę wartego uwagi
Ja zdecydowanie bardziej lubię robić zakupy online — mam wrażenie, że tam są lepsze przeceny, a do tego wygodniej z maluszkami ![]()