Monia na to trzeba jednak czasu, na pewno warto czymś smarować aby np nie zrobił się bliznowiec czy blizna przerostowa. Pracuj nad swoją blizną, bo na prawdę warto.
Zamarancza to co zrobili Ci lekarze to chyba jakiś żart… Tyle dobrze, że specjalnie jakoś Ci to nie doskwiera i może dopiero przy kolejnym porodzie usuną Ci to w końcu.
Pierwsze cc mialam w 2015r. Blizna wlasnie taka byla. W 2018 r. kolejne cc blizna nadal bez zmian. Tyle, ze mi to nie przeskadza. Ja ją po prostu akceptuje. Nie zakładam przylegających ciuchów bo ją widac. Jednak jakos z tym funkcjonuje
Ja niestety na połowie blizny mam bliznowca, ta część jest też zgrubiała. Dalej smaruję różnymi preparatami i mam nadzieję, że to chociaż trochę zejdzie. Chociaż ginekolog na kontroli powiedział, że raczej zostanie a najwyżej jakbym kiedyś miała jeszcze cesarkę, to mi to wytną.
Ja po środku blizny mam też takie "wklesniecie'.
Okolo miesiac po cc blizna zaczela mi się rozchodzic mialam wkladany sączek bo sporo ropy się zebrało. Po dwóch dniach całkowicie go wyjeli. Myslalam, że to zszyją a jednak nie. I został tam taki dołeczek. Góry i doliny mam
Teraz mialam cc tzn. pół roku temu jest troszke lepiej
Za pierwszym razem mialam szwy rozpuszczalne. Za drugim tradycyjne, które trzeba było wyciągnąć. Lekarz stwierdził, że musze miec wyjmowane bo tamtych mój organizm nie chciał przyjąć. Odrzucał je i takie coś się stalo
Patrycja miałaś dren. Ja też miałam i mam taką dziurkę na środku, a jak normalnie jest cięcie bez zakładania drenu to tylko są dwa supełki , a tak to trzy. Aż ciekawa jestem jak się zachowa moja blizna za jakiś czas
Dziewczyny stosowałyście plastry silikonowe na blizny? Sutricon® plastry 3x10 cm | Sutricon te są mają dobre opinie, podobno można także na stare blizny stosować, któraś z Was próbowała ich?
Stosować osobiście nie stosowałam, ale właśnie słyszałam sporo pozytywnych recenzji. Co istotne o plastrach, bo jest też żel i on ma już gorsze opinie. Koleżance bardzo ładnie rozjaśniły i uelastyczniły dość sporą bliznę i były szybkie efekty, chyba ok 3 tygodni. Plus za możliwość cięcia, co wtedy przy małej bliźnie może nam na sporo wystarczyć i cena już wtedy tak nie straszy.
Kuzynka stosowała i mówi że to faktycznie pomaga I że warto i zalowala że Wczensiej nie stosowała teraz po 2 porodzie to zapytała lekarza kiedy może stosować i jak tylko lekarz powiedział że już może zaczęła i faktycznie blizne ma mało widoczna nie to co po pierwszym porodzie jeszcze przed stosowaniem
U mnie blizna jest mała i praktycznie nie widoczna. Mnie cieli w uśmiech. Lekarz przepisał mi maść ale była kiepska. Potem dostałam namiary na inną maść. Ale już nie pamiętam nazwy. Ta maść była świetna. Bardzo się sprawdziła. Skóra stała się elastyczna, nawilżona, a blizna zrobiła się bardzo jasna praktycznie niewidoczna.
Mi lekarz proponował te plastry ale tanie one nie są i trzeba jakoś czas nosić jeden plaster starcza na 3dni . Wydaje mi się że wszystko zależy też od cięcia jak się goi itd moja blizna po pół roku jest już prawie biała i nie widoczna
Tak, to zależy od cięcia. Moja siostra ma tak malutką bliznę, po cesarce, że nie ma potrzeby czegokolwiek stosować. Ja muszę męża zmobilizować do smarowania, bo mam sporo w domu no-scara to bym zobaczyła efekty, ale on jak to facet nie czuje, że jak ma ręce to musi coś z tym robić, a pilnować jeszcze jego to mi ciężko.
U mnie blizna jest ładna jak na razie prawie nie widoczna , ale swego czasu stosowałam na blizne na kręgosłupie masc cepan , niestety zapach jest mało przyjemny bo jest na bazie cebuli ale sprawdzala się . Tez zakupiłam plastry Sutricon na blizne po cc ale nie stosowałam bo nie widze takiej potrzeby ale opinie miały dobre
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.