Bliźniaki i walka o laktację

Kiedy pojawia się zazwyczaj kryzys laktacyjny? Jak wykarmić piersią jednocześnie bliźniaki? Sprawdź, jak utrzymać laktację i karmić maluchy jak najdłużej.

ja bym chyba z bliźniakami nie poradziłam bym , masz racje nie wolno podawać się , moja koleżanka miała cesarkę i nie miała pokarmu , ale polizana powiedziała żeby dziecko przestawiać do piersi nawet jeśli nie je , no i dostała pokarm , teraz jest bardzo szczęśliwa ze nie podała się

podziwiam wszystkie matki bliźniąt. Poród naturalny+karmienie piersią, jesteś mistrzynią!

Gratuluję mamie bliźniaków

też jestem szczęśliwą mamą bliźniaczek, za tydzień skończą 2 miesiące, ale niestety opieka nad 5 latkiem i niespełna dwulatkiem nie pozostawia wiele czasu nawet na odciąganie. mimo tych trudności nadal się karmimy, czasem jest ciężko, ale dajemy radę :slight_smile:
poród przez cesarkę, jedna z dziewczynek była źle ułożona, ale wbrew moim obawom bardzo szybko doszłam do siebie i mogłam się opiekować moimi maleństwami.

przy dwójce owszem ciezko

Z jednym ciężko a co dopiero z dwójką

beti2270 podziwiam Cie

gratuluję bliźniaków :slight_smile: ja zawsze chciałam mieć parkę ale na razie czekamy na synka :slight_smile:

przy jednym a o laktacje walczę

ja podziwiam mamy ktore maja blizniaki

moja mama mówiła że karmiła na zmiany i przy bliźniakach musiała dokarmiać sztucznym mlekiem

ja tez musialam odciagac mleko i bylo mi trudno przy jednym a prz 2 nie wyobrazam sobie

U Nas jeden bobasek i zobaczymy jak Nam będzie szło.

Podwojne szczęście i podwójne wyzwanie

prawdziwe wyzywanie naprawdę. Ja niestety się poddałam bo pomimo elektrycznego laktatora przestało lecieć :frowning:

podziwiam mamy blizniaków

Ja także podziwiam bo to wyzwanie

U mnie jeden i rece pelne roboty

Bliźniaki to na prawde nie lada wyzwanie dla kobiety pod każdym względem.