Dziewczyny…. Ostatnio napotkałam post na facebooku, gdzie mamy pisały o BOBOMIGACH ![]()
![]()
Czy któraś z Was o tym słyszała i próbowala ze swoimi bobsami?
Mamy pod tamtym postem pisały, że nauczyły bobasy „mówienia” np. MLEKO ![]()
Dziewczyny…. Ostatnio napotkałam post na facebooku, gdzie mamy pisały o BOBOMIGACH ![]()
![]()
Czy któraś z Was o tym słyszała i próbowala ze swoimi bobsami?
Mamy pod tamtym postem pisały, że nauczyły bobasy „mówienia” np. MLEKO ![]()
Ja próbowałam i mała nawet coś pokazywała ale no średnio, jak zapamiętała ten gest to potem babcia dziadek ciocia już nie powtarzali tego a ona skupiała się na innych aktywnościach i umiejętnościach.
Chętnie poczytam czy któreś się udało i w jakim wieku
Az musiałam wygooglować to co za nowy twór ![]()
![]()
ja normalnie mówiłam , czytałam a nie na migi mówiłam do dzieci ![]()
O Jezu totalnie pierwszy raz to słyszę
Zamiast Bobomigow gadam do Gucia, ale maluje usta czerwona pomadka, zeby sie bardziej na nich skupial(dosc osobliwie to wyglada w polaczeniu z dresem). I w sumie wchodzimy w inerakcje, na mleko to wlacza taka syrene, ze nie potrzebuje dodatkowych sygnalow ![]()
Ale ciekawa jestem czy ktorejs mamie udalo sie z bobomigami ![]()
Pojęcia nie miałam że coś takiego istnieje ![]()
![]()
![]()
![]()
ja nie wiem mam mieszane uczucia co do tego. Ciekawe czy dziecko później nie będzie pokazywało tych znaków mimo że będzie umiało mówić. Ja nie wymyślałam mówiłam normalnie do dziecka. Peplalam co słona na język przyniosła
Taak! Poznałam ten sposób u Migotomamy, możesz zerknąć do niej
ona też wydała w tym temacie e booka
wydaje mi się to na tyle fajne, że chcemy wprowadzić to u nas
tak żeby jeszcze zanim dziecko zacznie mówić moglibyśmy się z nim komunikować
zobaczymy z jakim skutkiem i jak długo nam się to będzie chciało robić ![]()
Ja też od początku mówię normalnie. U nas smoczek to smoczek, a nie np dyduś. I ja i mąż tak mówimy do dziecka. Zdarzy nam się coś zdrobnić, ale nie zmieniamy wtedy mimo wszystko słowa całkowicie
Jej, nie miałam pojęcia że coś takiego jest ! ![]()
Ciągle się człowiek uczy i wiecznie zostaje zaskakiwany tymi nowościami ![]()
![]()
![]()
Ja podobnie jak @Karcia do swojego Malucha mówię co mi się nasunie i tak sobie cały dzień “gadamy”, śpiewamy i jakoś się dogadujemy bardziej lub mniej ![]()
![]()
No ja też . I mnie szlag trafia jak np babcia mówi w jej języku nie powtórzy po niej poprawnie niektórych słówek a powtarza po niej niepoprawną formę i tak np córka mówi o sobie , chciałabyś się napić kompociku " a nie , chcę napić się kompociku,
No tak, u nas z babciami nie ma aż takiego problemu na szczęście, ale mamy w rodzinie osobę, która tak gadała do dzieci, że po prostu powtarzała po „ichniemu” w efekcie tego ma 4 letnia córkę, która na sukienkę mówi hi, i musisz się domyślać, czego ona tak naprawdę chce, bo dodatkowo strasznie sepleni, jeszcze ma smoczek…
Nie miałam pojęcia , ze takie coś istnieje. Raczej nie będę stosowała takiej formy komunikacji , ale przyznam , ze jest to dość ciekawa opcja.
Bardzo dużo mówiłam zawsze do dzieci. Opowiadałam co robię , czytałam na głos książki. Także wybiorę ten sposób
zwłaszcza , że starszaki też będą pewnie uczyli malucha po swojemu ![]()
Wiesz tam jeszcze dydus na smoczek to akurat nic strasznego bo niektórzy dorośli tak mówią ale już typowo zdrabnianie normalnych słów to mnie po prostu trzęsie jak to słyszę. Siostra mojego męża jak wchodzi do nas to zawsze jest , cieść cio lobisz, ciocia psyjechała do ciebie, a mnie skręca w środku na szczęście jest u nas zadko więc małego nie przestawi ![]()
Gadamy czy gadasz a dziecko sobie myśli,co ona odemnie chce,
nie no , teraz mama zrobi sobie kawkę a później obiad , to taki standard u nas był ![]()
![]()
U nas na szczęście każdy mówi do małego normalnie i jak coś przekręci to go poprawiamy. Chociaż mały odmienia po swojemu w sumie logicznie ale po swojemu bo on nie suszy włosów on je ,suszarkuje,
i mówi , czy chcesz kawałek od mnie, zamiast odemnie ale w maju będzie miał 3 lata i bardzo ładnie mówi do tego obcy ludzie go rozumieją więc to naprawdę dużo daje jak się mówi do dziecka normalnie. Takie moje zdanie
Też jestem zdania jak dziecko ma zacząć mówic to będzie mówiło i migi w tym nie pomogą
aaa ta Migomame na aiG widzę , hmm średnio się ogląda z tymi rysunkami na buziach maluchów ![]()
Nie słyszałam o tym nic, muszę poczytać ![]()
@MamaSloneczka też nie mogę przez to oglądać tych filmików
rozumiem , że mama szanuje prywatność swoich dzieci , ale jednak troszkę słabo zrobiła te filmy
Hahaha
no jasne że sama gadam, ale mały czesto się z tych moich monologów śmieje, więc pewnie sobie myśli, matka wariatka, ale chociaż się uśmiechnę, żeby jej wysiłki nie szły na marne ![]()
![]()
![]()
Jestem uczulona na seplenienie
ogolnie moja bratanica ma 10 lat i jak tylko przychodzi do babci to zaczyna sie piescic . Mowie do niej zeby mowila normalnie to w odpowiedzi slysze “ale ja mofie nolmalnie” nie wiem czy to zostalo jej od malenkosci ale no.litosci ![]()
@Efektdomi Ja już 2 miesiące temu kupiłam książkę Migatomamy i właśnie mnie zmotywowałaś żebym w końcu przeczytała i spróbowała wprowadzić bobomigi ![]()
Ja pierwszy raz o tym słyszę , nie miałam pojęcia o czymś takim ![]()
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.