Według mnie jeśli co kolwiek Cie niepokoi to umów się na wizytę do ginekologa niech cie dokładnie przebada, ale od razu mówię że ja też tak mialam ból utrzymywał się długo zwłaszcza po ostatnim porodzie tak samo jak sam połóg bardzo krótko krwawiłam ale za to z przerwami nawet tydzień poltora spokoju nawet plamki a tu nagle krwawienie....
Ja udałabym się do lekarza ból i krwawienie..., karmisz piersią więc nie powinno się to zdążyć choć tak jak piszesz zdaża się nielicznych przypadkach ja dla pewności i swojego spokoju poprosiłabym o wizytę
Klaudia to że karmisz nie gwarantuje, że okres nie wróci. Niestety, mi wrócił też jakoś w tym czasie.
mama hani to mozliwe...po trzeciej ciązy oczyszczałam sie ponad 5 tygodni,
Klaudia nie zwlekaj z wizyta bo nie wiadomo co sie dzieje
Klaudiamam w tej sytuacji najlepiej jednak zasięgnąć porady specjalisty, niestety obecna sytuacja nie sprzyja, ale uważam że nie powinnaś zwlekać, być może najszybciej byłoby udać się na wizytę prywatną
Klaudia 8 tygodni po porodzie to już sporo więc kontrolę już powinnaś odbyć.Ja też na pewno bym się wystraszyła tym co się dzieje.Z tym okresem różnie bywa i zdarzają się wyjątki.Ja córkę karmiłam 1,5 miesiąca a okres wrócił po 3 miesiącach.Syna karmiłam piersią. 2,5 roku.W tym przypadku okres pojawił się po 11 miesiącach od porodu.
zdrowie najważniejsze i raczej bym się po 6 tyg nie zastanawiała tylko szła prywatnie, zresztą wszędzie chodzę prywatnie, bo czekać na te wizyty na nfz... można się przekręcić zanim nasza kolej nastanie. A tu akuat jedna wizyta, więc to też nie takie koszty jak prowadzenie całej ciąży prywatnie
Klaudia jak ustapi krwawienie to ja bym poszła do lekarza prywatnie nie ma co czekać trzeba sprawdzić czy wszystko jest ok zwłaszcza że nie byłaś na kontroli po porodzie . Masz może jakiś nieprzyjemny zapach ? To też świadczy o jakimś problemie . Ja bym na Twoim miejscu sie nawet nie zastanawiała i poszła prywatnie
Klaudiamam a miałaś już kontrolę u ginekologa po połogu? 8 tygodni jak na poród SN to już dość czasu i połóg powinien minąć i wizyta jest obowiązkowa aby sprawdzić czy wszystko jest w porządku.
Kolejne pytanie czy miałaś nacinane krocze lub pękło samo i byłaś szyta? Ja miałam taki problem, że jeszcze przez długi nawet po połogu czas czułam dyskomfot w miejscu szycia ale nic złego się nie działo i nawet podczas stosunku to nie przeszkadzało, ale dyskomfort czułam i to nawet podczas siadania.
Prywatnie lekarz przyjmnie na pewno, więc ja bym bez zastanowienia się udała aby wszystko sprawdzić i wykluczyć ewentualne przyczyny.
ja pamietam ze po pierwszym porodzie, tej wizyty po 6 tyg pilnowałam jak wizyt położnej czy lekarza u młodego ;) no bo jednak to bardzo ważne, żeby skontrolować, nie wszystko widać zaraz po porodzie, często powikłania pojawiają się po dłuższym czasie. Takie też jest podejscie lekarzy, gdy po ok 7 tyg od porodu trafiłam do szpitala z ostrym bólem pod żebrami i problemami z oddychaniem pierswsze co to sierowali mnie na ginekologie oczywiście mimo iż mowilam, że byłam na kontroli i tam wszystko było ok, ale spanikowali strasznie, okazało się, że nie jest to nic związanego z porodem etc. a kamica woreczka żółciowego, sami tłumaczyli że "bywa różnie" i niby poród sn najlepszy ale jednak znają przypadki poważnych powikłań i wolą dmuchać na zimne. Także nie ma co sie zastanawiać, trzeba iść na kontrol ;)
Ja po porodzie 1 dochodziłam do siebie 6tygodni nie mogłam chodzić siadać cały czas leżałam
patt mazz przy pierwszym tez dłuuugo dochodziłam do siebie bo zle mnie zszyła stazystka.wszystko ciągnęło bolałao...karmiłam na boku bo nawet na prosto siedzieć nie mogłam
No wlansie tym bardziej mnie to niepokoi bo nie bylam nacinana ani szyta. 8 tygodni po porodzie a u mnie krwawienie..
Wisyta juz umowiona.
to dobrze ze wizyta umowiona juz.
i super, mamy nadzueje ze wszystko okaze sie ok
Klaudiamama kiedy idziesz?
pewnie lepiej sprawdzić .jak będziesz po wizycie to daj znac co i jak
W przyszlym tygodniu idę
to daj znac po
Jeśli tylko Nie zapomne to dam znac :D