Kochane Mamy, jestem w 10 tygodniu ciąży i doskwiera mi silny ból żołądka. Lekarz zaleca naturalne, domowe sposoby w tym czasie np. siemię lniane, ale co jeszcze możecie polecić, aby złagodzić ból żołądka? I czy też się zmagałyście z takim bólem w początkach ciąży?
Miałam takie bóle lekarz przepisał mi jakąś oslone nie pamiętam nazwy ale coś w stylu Omeporazolu ale nie wiem czy to była ta sama grupa. Ale dostałam coś bardziej jak lek niż zioła i pomogło
Mi na ból żołądka nic kompletnie nie pomogło oprócz picia od czasu do czasu mięty albo coca coli sproboj zdrowe to raczej nie jest ale wiadomo u każdego sprawdzi się co innego mi akurat to przyniosło ulgę
Z tym się zgodzę w 1 kolejności domowe naturalne sposoby ale jak już nic nie pomaga i Czlowiek ktorys dzien z kolei czuje się źle to warto spróbować i tych mniej zdrowych byle by sobie ulżyć
herbata miętowa mi pomaga
Równiez w ciązy dostałam coś w tym stylu co MamaOlusia pisze niestety nie pomogło
ja z kolei miałam wstręt do pepsi itp. wszystko zależy od indywidualnych chyba cech i upodobań..
Ja też mam do Pepsi wstręt wydaje mi się mega słodkie jedynie coca cola i to jeszcze głównie przy problemach z żołądkiem
Pytanie co jest przyczyną tego bólu żołądka ? Z pewnością zacznij też od diety czyli produkty łatwo strawne i to w naturalny sposób nie będzie podrażniać dalej śluzówki żołądka. Ból wynika czegoś,więc bez przyczyny nie wiadomo co radzić bo to trzeba działać też ma przyczynę
Mazia może masz rację ale często też żołądek boli bez przyczyny ja jak mi się zaczynała zgaga to najpierw mnie bolał po prostu żołądek
Też myślę że ten ból żołądka często może mieć właśnie związek ze zgaga
a można krople żołądkowe brać ?
u mnie również miały takie problemy związek ze zgagą..
Miśka pyska wydaje mi się że nie są wskazane w ciąży krople żołądkowe raczej
A ja sama nie wiem czy można krople żołądkowe w ciąży czy nie ja nie stosowałam I nigdy nikt mi nie proponował żeby brać żaden lekarz położna pani w aptece więc podejrzewam że pewnie nie wolno ale pewna nie jestem
Mi się wydaje też że krople żołądkowe nie bardzo w ciąży
Też bym się wstrzymała z tymi kroplami na żołądek w ciąży. w Ciąży to jednak oprócz domowych sposobów to nie bardzo jest sie czym leczyc :(
Też myślę że krople żołądkowe to zły pomysł
A byłaś u lekarza już?
Nie wiem czy to pomoze ale moze warto zwrocic uwage na diete ? Moze cos co zjadasz bardziej powoduje pojawienie sie bolu?