Bóle nie krzyżowe

Bóli nie da się pominąć :slight_smile: Ja miałam łagodne i bezbolesne okresy przed porodem, ale jak położna się pytała czy to bóle “miesiączkowe” to wiedziałam, że tak. To taki ból w dole brzucha, ból jajników etc. Bardzo specyficzne uczucie :slight_smile:

Też się nad tym zastanawiałam…jak to jest, czy będę wiedziała, że to “te” bóle. Pamiętam, że zaczęło się od takich delikatnych bóli podbrzusza. Słysząc o bólach brzusznych czekałam, aż zacznie mnie boleć cały brzuch… Podczas porodu odczuwałam rownież krzyżowe. Podobno gdy występują brzuszne łatwiej się rodzi.

Tydzień przed okresem brać dziennie 1 tabletkę nospy, wtedy okres praktycznie totalnie bezbolesny. A jeśli coś takiego nie pomoże to po prostu skonsultować takie bóle z ginekologiem. Od siebie mogę dać namiar na ginekologa z Rzeszowa:

https://ginekolog-rzeszow.pl/

Pani doktor będzie w stanie zobaczyć, czy nie ma tutaj poważniejszej przyczyny.

Tego sposobu nie znałam 

Ja też nie 

nie wiem jakoś mnie to nie przekonuje, ale może i pomaga 

Och, ja o tej nospie też nie słyszałam, ale ja ogólnie mało stosuje tabletek, więc pewnie dlatego. Ja nospe w sumie brałam gdy zaczynałam czuć ból miesiączkowy taki już nie do zniesienia czy złagodzenia innymi sposobami. 

A co do boli porodowych to w sumie nie bolały jakoś bardzo, bardziej bolało mnie szycie po porodzie I potem rana niż sam porod

Ale nospy nie można brać w ciaży to lek rozkurczowy

Ja miałam zalecana nospe w 4tyg ciąży po 2 tabletki dziennie przez tydzień.. w razie skurczy lekarz także zalecił prac nospe.w 3 trymestrze.w razie potrzeby więc raczej można;)

Oczywiście że można nospe. Jak tylko zaczął mi się mocniej brzuch stawiać w zaleceniach mialam nospe plus magnes.

U mnie tez nospa i magnes 

Nospe można też brałam kilka razy 

Ja też nie wiedziałam o tej nospie i tym sposobie na ból miesiączkowy, ale już sam fakt by łykać tabletki profilaktycznie mnie nie przekonuje;p

Misia w ciąży jest bezpieczna, ale też uważam że nie ma większego sensu brać leków profilaktycznie. Jeżeli pojawi się mocny ból brzucha to można wziąć, ale wtedy i tak lepiej skontrolować to z lekarzem.

tez jestem tego zdania że na zaś po co brać, jak będzie problem to tak, ale to też po uzgodnieniu to z lekarzem 

Czasami lekarze zalecają aby brać nospe profilaktycznie, na przykład przed amniopunkcją, ale ja nie miałam takich zaleceń.