Bóli nie da się pominąć Ja miałam łagodne i bezbolesne okresy przed porodem, ale jak położna się pytała czy to bóle “miesiączkowe” to wiedziałam, że tak. To taki ból w dole brzucha, ból jajników etc. Bardzo specyficzne uczucie
Też się nad tym zastanawiałam…jak to jest, czy będę wiedziała, że to “te” bóle. Pamiętam, że zaczęło się od takich delikatnych bóli podbrzusza. Słysząc o bólach brzusznych czekałam, aż zacznie mnie boleć cały brzuch… Podczas porodu odczuwałam rownież krzyżowe. Podobno gdy występują brzuszne łatwiej się rodzi.
Tydzień przed okresem brać dziennie 1 tabletkę nospy, wtedy okres praktycznie totalnie bezbolesny. A jeśli coś takiego nie pomoże to po prostu skonsultować takie bóle z ginekologiem. Od siebie mogę dać namiar na ginekologa z Rzeszowa:
https://ginekolog-rzeszow.pl/
Pani doktor będzie w stanie zobaczyć, czy nie ma tutaj poważniejszej przyczyny.
Tego sposobu nie znałam
Ja też nie
nie wiem jakoś mnie to nie przekonuje, ale może i pomaga
Och, ja o tej nospie też nie słyszałam, ale ja ogólnie mało stosuje tabletek, więc pewnie dlatego. Ja nospe w sumie brałam gdy zaczynałam czuć ból miesiączkowy taki już nie do zniesienia czy złagodzenia innymi sposobami.
A co do boli porodowych to w sumie nie bolały jakoś bardzo, bardziej bolało mnie szycie po porodzie I potem rana niż sam porod
Ale nospy nie można brać w ciaży to lek rozkurczowy
Ja miałam zalecana nospe w 4tyg ciąży po 2 tabletki dziennie przez tydzień.. w razie skurczy lekarz także zalecił prac nospe.w 3 trymestrze.w razie potrzeby więc raczej można;)
Oczywiście że można nospe. Jak tylko zaczął mi się mocniej brzuch stawiać w zaleceniach mialam nospe plus magnes.
U mnie tez nospa i magnes
Nospe można też brałam kilka razy
Ja też nie wiedziałam o tej nospie i tym sposobie na ból miesiączkowy, ale już sam fakt by łykać tabletki profilaktycznie mnie nie przekonuje;p
Misia w ciąży jest bezpieczna, ale też uważam że nie ma większego sensu brać leków profilaktycznie. Jeżeli pojawi się mocny ból brzucha to można wziąć, ale wtedy i tak lepiej skontrolować to z lekarzem.
tez jestem tego zdania że na zaś po co brać, jak będzie problem to tak, ale to też po uzgodnieniu to z lekarzem
Czasami lekarze zalecają aby brać nospe profilaktycznie, na przykład przed amniopunkcją, ale ja nie miałam takich zaleceń.