My obecnie szukamy butelki idealnej, w szpitalu trochę dokarmialiśmy szpitalną butelką potem synek miał problemy z ssaniem i wiele butelek nam nie pasowało. Doszły kolki i tak wylądowaliśmy na butelce Mam, teraz planuje zmienić na coś innego fajniejszego i zastanawiam się nad nowa canpol lub lovy mom.
Ja do kaszki uwielbiam s-shape , ale do mleka na zmiane lovi z Canpol z kolekcji gold .
Ciagle sie boje , ze mala piers odrzuci dlatego te nowe butelki mnie strasznie kręcą .
Myślę że to zależy od tego jak się karmi dziecko - inne butelki będą dobre dla mam karmiących piersią i butelki sporadycznie, inne dla mam karmiących mlekiem modyfikowanym
w przypadku mam KP trzeba szukać butelek ze smoczkiem o wolnym przepływie - na szkole rodzenia położna mówiła żeby też smoczek butelki był w kształcie trójkąta , ponoć zapobiega to kolkom i dostawaniu się powietrza wraz z karmieniem do buzi
u mnie sprawdziły się lansinoh z dokupionym smoczkiem XS, a teraz testuje te nowe butelki z canpola przypominające pierś - przepływ wydaje się szybszy ale maluch sobie nawet radzi. Generalnie każdy maluch inne rzeczy akceptuje i to że u mnie przeszły obie butelki i zostały zaakceptowane nie znaczy że u wzyztskich ![]()
Mam najlepiej sprawdza się dr. Brown z odpowietrznikiem, poleciła nam go położna, bo malutki sporo ulewał i szczerze polecam, bo problem z ulewaniem minął. ![]()
Na początku stosowaliśmy Philips avent też z wkładem antykolkowym, ale średnio nam się sprawdził, pomimo tego, że wiele osób je zachwala, ale dużo zależy od dziecka ![]()
Ooo to moze i ja spróbuję tą z dr. Brown. Mala Nam ulewa. Chwilę bylo lepiej, ale znowu wiecej…
@dianqqqa mozesz podrzucic linka do tej butelki ?
Jasne
Podrzucam do dwóch, bo mają inne smoczki, u mnie sprawdziły się obie, mały chętnie z nich pije.
https://www.mediaexpert.pl/agd-male/dla-dziecka/butelki-dla-dzieci/butelka-drbrowns-options-270-ml - tu akurat jaka promka nawet
https://www.mediaexpert.pl/agd-male/dla-dziecka/butelki-dla-dzieci/butelka-drbrowns-standard-250ml-options
Dziękuję bardzo. Chyba się skuszę i zamowie ![]()
Butelkę z Mam tez polecam dla ulewajacego, kolkowego dziecka.
Na tazie zamówiłam ta z dr Brown. Mamy z Canpola S -shape.
Ogólnie myslalam ze z czasem tych ulewań bedzie mniej a tu mam wrażenie coraz.bardziej Mala ulewa.
Sama jestem ciekawa tych nowych butelek od Canpol.
U mnie bylo kilka butelek
- Aventa kompletny niewypał w przypadku moich blizniakow nie umieli pić z tego
- Lovi mammafeel tu one zostaly z nami na dłużej, ale odstawiłam je bo nie widziałam do końca czy oni już wypili czy nie a w smoczku zostawało trochę mleka, a jak pili na początku 60ml to dużo tam zostawało
- Lansinoh też od razu odpadła
- Butelki antykolkowe MAM i one zostały już z nami na stałe
Jak robiłam wyprawkę dla bliźniaków zamówiłam 2 rodzaje butelek po 1 sztuce bo stwierdziłam, a nóż okaże się że przypasuje każdemu inna butelka.
U nas Avent tak samo jak u Ciebie się nie sprawdził. A butelki Mam mam do tej pory i były bardzo fajne a teraz chciałam zmienić na coś innego.