Bakaliowa jak Twój synek poradził sobie z piciem ze słomki to możesz mu kupić właśnie wspomniany bidon. Moja córka również z niego korzysta, w sumie od niedawna, ponieważ jak skończyła rok to nauczyła się pić z kubka niekapka. W domu również korzystamy ze zwykłego kubka, od samego początku tylko z takiego piła. Tylko później był problem tak jak u was co zrobić w trakcie wyjścia. Możesz również sprawdzić kubek 360, moja córka niechętnie z niego korzysta ale może u was będzie inaczej.
Dziewczyny, synek w kwietniu będzie mieć rok i zastanawiam się, w czym powinnam mu podawać wodę do picia. Przeszliśmy już przez klasyczne smoczki, butelki treningowe i teraz nie wiem co jest kolejną, najlepszą opcją dla dzieci w takim wieku. Umie się napić z otwartego kubka z moją pomocą, ale na wyjścia z domu muszę mieć coś innego. Myślałam o bidonie, tym bardziej że Canpol wprowadził nowe cudne wzory. Na próbę kupiłam kubek ze słomką, i za pierwszym razem Olek sobie poradził a teraz już nie chce tak pić, jakby nie wiedział co z tym zrobić. Jaki był Wasz następny wybór po klasycznej butelce ze smoczkiem?
Kubek ze słomką to fajna sprawa, bo dziecko ma frajdę, ale musi najpierw nauczyć się ciągnąć przez słomkę, dla dzieci nie jest to łatwe ale fajne są tez kubki niekapki tym bardziej na wyjście, jak kubeczek się przewróci to dziecko nie zaleje sobie ubranka ani wózka itp.
bakaliowa ja polecam kubek 360 pocie jak ze szklanki ale bez rozlewania. mój syn pije z niego już od dawna ponieważ nie tolerowal butelki. z butelki sensu raczej nie ma bo to takie cofanie. można też bidon skoro słomka pasuje ale osobiście wybrałabym kubek 360 gdyż to już nauka picia jak że szklanki sama szczerze polecam mamy kubek taki i używamy od 6 miesiąca wlasciwie.
mój bratanek pije z kubka właśnie 360, sprawnie mu idzie więc możecie spróbować. Mamy też kubek taki ścinany, nie ma słomek, jest zwykły ,ale ma inny kształt.
Z Canpolu są świetne kubki niekapki od 9. miesiąca - wybór jest spory
Po roku również polecam kubek 360 stopni. Dla malucha świetny trening, a dla mamy nic się nie rozlewa
mój syn od 6 miesiąca używa więc nawet wcześniej polecam syn szybko ogarnął jak pije się
Świetnie się sprawdza kubek 360 stopni, z którego dziecko może pić dookoła i nie wylewa się. Canpol ma świetne te kubki. Bardzo polecam. Są praktyczne.
A ja polecam kubek /bidon b.box jak dla mnie jest najlepszy mam dla Malgosi i dla Piotrusia tez go kupuje … Misia skonczyla 7 miesiecy i juz dostawala z niego wode bardzo szybko zalapala praktycznie od razu (my wczesnie zaczelismy przepajac ze wzgledu na kamice nerkowa u myszki )
Ja z calego serca polecam kubek 360° moj synek ma 11mc a kubek 360° mamy z canpol z lemurkiem i dalam synkowi juz na 9-10mc i na poczatku byly trudnosci ale potem szybko bral sibie sam z stolu i przechylal sobie i pil a teraz dzieki temu a przynajmniej mi sie tak wydaje ze dzieki tenh pije ladbue z szklanki jak mu dam to delikatnie ciagnie i pije, jestem zadowolona z takiego kubeczka, bezpieczny dla zabkow, nie rozlewa sie i moze nauczyc z korzystania z picia z szklanki
Ja testowałem wiele kubeczkow, bidonow… Nawet kupiłam silikonowy ustnik do butelki ale moja Hania nie chciała z niczego pić. Aż któregoś dnia kupiłam zwykły bidon w pepco. Mała zalapala o co chodzi i już zostaliśmy przy bidonach z rurką.
Picie słomką wspomaga rozwój mowy. Teraz Haneczka najczęściej pije ze zwykłej szklanki choć jak gdzieś jedziemy to zawsze towarzyszy nam bidon ze słomką.
Moja córeczka nie chciała pić wody z butelki za smoczka. Więc kupiłam na próbę najtańsza butelek ze słomką na promocji w Biedronce. Najpierw zlapala słomkę i się zastanawiała co zrobić. Ale z czasem załapała i teraz tylko z niej pije wodę.
My mieliśmy kubki 360 Canpolu jednak córka na początku piła z nich, a potem zaczęła się tym kubkiem bawić. Ostatnio jednak najlepiej się sprawdza kubek- niekapek z Canpolu. Od razu załapała i pije z niego spore ilości wody.
U nas w użyciu jest butelka ze słomka, kubek 360 i kubek z ustnikiem..
Mojecdzieci z tych kubkow 360 i tych z ustnikiem pic nie chca. Zuzia od razu zrezygnowala, a jas niby probowal ale cos mu nie szlo i pozniej juz nie chcial.
Justynamamajasia a w jakim wieku są dzieci i czego piją?
U mnie kubeczek terningowy z canpola i zwykły otwarty kubek czasami. Spróbujemy też niedługo 360 bo mamy, tylko czeka. Niekapków nie chcę stosować. Na pewno tez coś ze słomką będę chciała, bo bardzo polecane są.
U mnie dzieci to maja bidomy ze slomka. Slomka jest zakonczona sylikonem. Wiec jak biora do buzi to jest miekke.
Jak dla mnie im bardziej jest to zbliżone do normalnego kubka, tym lepiej. Mieliśmy bbox ze słomka, ale to jest jakaś pomyłka. Nie da się tego utrzymać w czystości. Od dłuższego już czasu używamy kubka z lovi 360 stopni i jestem nim zachwycona
Też używamy kubka 360 i jesteśmy zadowolone. Córka umie też pić że zwykłego kubka ale nie daje jeszcze żeby sama go trzymała. A kubek 360 sama trzyma i pije