Cześć Mamy!
Od dawna szukam butelek do karmienia dla malucha o pojemności powyżej 240 ml i okazuje się, że wcale nie jest to takie proste…
Chciałabym dowiedzieć się, które modele naprawdę się sprawdzają – wygodne w użyciu, łatwe do czyszczenia i dobrze tolerowane przez dzieci.
Macie swoje ulubione? A może są takie, których lepiej unikać? Będę wdzięczna za wszystkie Wasze doświadczenia i porady!
Z takich butelek powyżej 240 ml to mogę zasugerować LOVI Mammafeel, jest teraz w wersji 330 ml. ![]()
Dziękuję, już zamawiam ![]()
najnowsza canpol ma pojemność 330
zerknij na istniejące wątki o tej tematyce bo dużo bylo o butelkach opinii
Ja lubię canpol s shape, bardzo wygodnie się trzyma, synek też ją lubi. Jest kilka części do mycia ale nie jest to uciążliwe
używam też lansinoh bo synek do niej się przyzwyczaił i najchętniej z niej je ale jest niewygodna w myciu i źle mi się ją trzyma. Te małe były ok, ale z większą już mam problem
Wiesz szukałam większej butelki dla starszaka , ale widziałam ich niewiele i mało miałam pewnych opinii. ![]()
O tak lovi mammafeel 330ml. Super buteleczka jest szeroka więc bardzo łatwo wsypuje mm I super się ją czyści. Albo ta najnowsza z Canpola wygląda bardzo dobrze ale nie mam opinie bo nie próbowałam
Nam się teraz sprawdza Philips Avent, widzę że mają 330. Ja się też takimi nigdy nie interesowałam, bo starszy syn wypijał 150 na porcję.
Suavinex zero zero ma wersje 270 ml. Ma fajną membranę w środku i dziecko musi pracować na butelce jak na cycku, więc jest super przy karmieniu piersią i butelka ![]()
Mogę polecic Lovi Mammafeel. Super buteleczka. I przy Synku mialam taka o duzej pojemnosci z Lovi też albo z Canpola. Wsrto zerknac na oficjalne strony.
ja mam wlasnie najnowsza ale małą bo dokupilam sobie smart sense i była w zestawie
I jak wrażenia? Z ten nowej fajna ?
Szczerze powiem u nas córka i syn testowały różne butelki i każde wybrało inną z ktorej najlepiej się im pije synek wybrał z wszystkich kształtów smoczków z canpola najzwyklejszą , nam lekarz zalecił podawać mleko tylko w szklanych butelkach gdyż są to najbezpieczniejsze butelki i kazała unikać plastików, i że mimo iż pisze że są bezpieczne mikro plastik jest wszędzie i będzie on wypijany z mlekiem przez dziecko.
Corka pije w butelkach chicco natural feeling.
U nas na pokładzie 3 tyg maluch i jedyne butelki jakie zaakceptował to Philips avent, jakbym miała kupować większe to prawdopodobnie też je
nie podeszła ani mamafeel, ani mam, ani Canpol shape, ani lansinoh ![]()
mam tez te najnowsze z canpola ale musza poczekać na testy bo najmniejszy przeplyw w nich jest dla nas za szybki ![]()
Nam też mammafeel nie podeszła , i szukamy innych może coś ciekawego tu wyczytam co polecacie . Myślę też nad tymi co teraz są do testów , ktoś już tych używał ?
na innym wątku mnie oznaczylas o tą butelke i tam pisalam
chociaż narazie ciężko to opinią nazwać
@Wesola95 to u was taki sam problem i jedynie akceptował wlasnientez Avent ale responsywna
szukalam zamiennika i narazie najnowsza canpol jest na dobrej drodze
Tak tak bo właśnie tutaj pisałaś że masz tą małą. Czyli szansa dla niej jest hihi
spoczko ![]()
sama narazie w sumie sama wyrabiam sobie o niej zdanie:)
ostatnio produkty canpol szczególnie nowosci bardzo zaskakuja mnie jakością i nie myślałam ze po prawie 3 latach jakas butelka az tak mi zaimponuje ![]()
U nas krolowala na poczatku mamafeel, ale po dwoch miesiacach przestal maluch ja akceptowac i uzywam tej z Canpol S-shape. Latwo sie je czysci i zamienne smoczki sa w bardzo przystępnych cenach ![]()
Szczerze przyznam , że ja zawsze kupowałam tylko te z canpola. Jednak poprzedniego maluszka miałam 8 lat temu . I przez ten czas nie byłam na bieżąco z nowościami
jednak tak czy inaczej jak coś to będę szukała z canpola. I ciekawe właśnie jakie będą te nowe butelki. Wydaje mi się , że warto je przetestować