Butelki do karmienia

Cześć Mamy!
Od dawna szukam butelek do karmienia dla malucha o pojemności powyżej 240 ml i okazuje się, że wcale nie jest to takie proste…
Chciałabym dowiedzieć się, które modele naprawdę się sprawdzają – wygodne w użyciu, łatwe do czyszczenia i dobrze tolerowane przez dzieci.
Macie swoje ulubione? A może są takie, których lepiej unikać? Będę wdzięczna za wszystkie Wasze doświadczenia i porady!

Z takich butelek powyżej 240 ml to mogę zasugerować LOVI Mammafeel, jest teraz w wersji 330 ml. :slight_smile:

1 polubienie

Dziękuję, już zamawiam :blush:

1 polubienie

najnowsza canpol ma pojemność 330
zerknij na istniejące wątki o tej tematyce bo dużo bylo o butelkach opinii

Ja lubię canpol s shape, bardzo wygodnie się trzyma, synek też ją lubi. Jest kilka części do mycia ale nie jest to uciążliwe :slight_smile: używam też lansinoh bo synek do niej się przyzwyczaił i najchętniej z niej je ale jest niewygodna w myciu i źle mi się ją trzyma. Te małe były ok, ale z większą już mam problem

1 polubienie

Wiesz szukałam większej butelki dla starszaka , ale widziałam ich niewiele i mało miałam pewnych opinii. :grinning:

O tak lovi mammafeel 330ml. Super buteleczka jest szeroka więc bardzo łatwo wsypuje mm I super się ją czyści. Albo ta najnowsza z Canpola wygląda bardzo dobrze ale nie mam opinie bo nie próbowałam

1 polubienie

Nam się teraz sprawdza Philips Avent, widzę że mają 330. Ja się też takimi nigdy nie interesowałam, bo starszy syn wypijał 150 na porcję.

1 polubienie

Suavinex zero zero ma wersje 270 ml. Ma fajną membranę w środku i dziecko musi pracować na butelce jak na cycku, więc jest super przy karmieniu piersią i butelka :slight_smile:

1 polubienie

Mogę polecic Lovi Mammafeel. Super buteleczka. I przy Synku mialam taka o duzej pojemnosci z Lovi też albo z Canpola. Wsrto zerknac na oficjalne strony.

1 polubienie

ja mam wlasnie najnowsza ale małą bo dokupilam sobie smart sense i była w zestawie

1 polubienie

I jak wrażenia? Z ten nowej fajna ?

Szczerze powiem u nas córka i syn testowały różne butelki i każde wybrało inną z ktorej najlepiej się im pije synek wybrał z wszystkich kształtów smoczków z canpola najzwyklejszą , nam lekarz zalecił podawać mleko tylko w szklanych butelkach gdyż są to najbezpieczniejsze butelki i kazała unikać plastików, i że mimo iż pisze że są bezpieczne mikro plastik jest wszędzie i będzie on wypijany z mlekiem przez dziecko.
Corka pije w butelkach chicco natural feeling.

1 polubienie

U nas na pokładzie 3 tyg maluch i jedyne butelki jakie zaakceptował to Philips avent, jakbym miała kupować większe to prawdopodobnie też je :wink: nie podeszła ani mamafeel, ani mam, ani Canpol shape, ani lansinoh :face_with_peeking_eye::grinning: mam tez te najnowsze z canpola ale musza poczekać na testy bo najmniejszy przeplyw w nich jest dla nas za szybki :face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Nam też mammafeel nie podeszła , i szukamy innych może coś ciekawego tu wyczytam co polecacie . Myślę też nad tymi co teraz są do testów , ktoś już tych używał ?

1 polubienie

na innym wątku mnie oznaczylas o tą butelke i tam pisalam
chociaż narazie ciężko to opinią nazwać

@Wesola95 to u was taki sam problem i jedynie akceptował wlasnientez Avent ale responsywna
szukalam zamiennika i narazie najnowsza canpol jest na dobrej drodze

1 polubienie

Tak tak bo właśnie tutaj pisałaś że masz tą małą. Czyli szansa dla niej jest hihi

spoczko :slight_smile:
sama narazie w sumie sama wyrabiam sobie o niej zdanie:)
ostatnio produkty canpol szczególnie nowosci bardzo zaskakuja mnie jakością i nie myślałam ze po prawie 3 latach jakas butelka az tak mi zaimponuje :rofl:

U nas krolowala na poczatku mamafeel, ale po dwoch miesiacach przestal maluch ja akceptowac i uzywam tej z Canpol S-shape. Latwo sie je czysci i zamienne smoczki sa w bardzo przystępnych cenach :slight_smile:

Szczerze przyznam , że ja zawsze kupowałam tylko te z canpola. Jednak poprzedniego maluszka miałam 8 lat temu . I przez ten czas nie byłam na bieżąco z nowościami :wink: jednak tak czy inaczej jak coś to będę szukała z canpola. I ciekawe właśnie jakie będą te nowe butelki. Wydaje mi się , że warto je przetestować