Buty ortopedyczne, a buty profilaktyczne

jak dla mnie to buty tylko i wyłącznie nowe nigdy nie noszone po innym dziecku

Bardzo drogie są takie buty. Zwłaszcza że dzieci szybko rosną i co trochę nowe trzeba kupować.

jeśli trzeba kupić to trudno, ważniejsz zdrtowie dziecka niż pieniądze

lena25 niestety, ale dla dobra dziecka to czasem sobie czegos odmawiamy

u mnie jak cos jest nie tak wszystkiego odmawiam

Ja sobie nie kupię ale dziecku kupić dobre nowe buty to podstawa.

Ja też jestem za tym żeby dziecko miało nowe buty

nowe buty to podstawa dla kazdego dziecka tak samo jak ciuch czy zabawka

No i js tak synowi nie odmawiam

Mowa tu o specjalnych butach, takich to jak nie potrzeba to odmawiam

Na butach dla dziecka nie wolno oszczędzać, ale też nie ma co kupować ortopedycznych jeśli nie są potrzebne.

Zgadzam się z Tamer , nie należy pchać dziecku butów ortopedycznych bez konieczności

Justyna94- “ciuch” nowy naprawde jest podstawa?

mlodamamaopow moim zdaniem nowy ciuch to nie podstawa tak samo jak zabawka ponieważ małe dziecko nie niszczy swoich ubranek czy zabawek więc na spokojnie może z tego skorzystać drugie dziecko

Najgorzej jeśli ktoś kupuje używane oobuwie… bo nawet jak jest nie zniszczone to wkładka przystosowuje się do stopy wcześniejszego właściciela i przez to można przejąć po nim wady . Każde dziecko ma przecież inną budowę. W używanych butach, (butach, których materiał jest już znacznie porozciągany), dziecko stawia stopy nie tak, jak powinno, lecz tak, jak mu wygodniej.
Jeśli zależny nam na prawidłowym i bezbolesnym rozwoju naszych dzieci – a zależy na pewno – opinię, że używane buty będą dla malucha dobrym wyborem, powinniśmy włożyć między bajki.

szkoda, że te ortopedyczne są takie paskudne

Moja siostra musiała kupić takie buty ortopedyczne swojemu dziecku

U nas nie ma takiej potrzeby . ale mimo to po domu kupiłam specjalnie wyprofilowane aby te nóżki były proste

U nas nie ma potrzeby ale byłam u ortopedy żeby się skonsultować

u nas ortopeda nie stwierdził zadnych wad