Hej, podpowiedzcie czy kupując dziecku buty trekkingowe powinnam zastosować zasadę kupowania butów rozmiar większych niż normalnie?
Słyszałam kiedyś taką radę, ale nie mogę znaleźć klarownego info a może ktoś ma większe doświadczenie i wiedzę w temacie
Ja również tak słyszałam jednak pod takie buty zakładasz skarpetkę :) ale warto poradzić się np w profesjonalnym sklepie o radę na ten temat :)
raczej trzeba zapytać osoby która na tym się zna np w sklepie z takim obuwiem
Też mi się wydaje że najlepiej się poradzić specjalisty bo pomoże od razu przy wyborze odpowiedniego modelu :)
najlepiej w sklepie się dopytać lub na forum dla osób chodzących po górach myślę, że tam będę bardziej wiarygodne informacje
dokładnie, porad trzeba szukać u specjalistów.
Buty powinny być lekko większe, tak żeby nie ugniatały i było miejsce na skarpetki. Ja polecam Decathlon bo tam jest dobra jakość i cena obuwia ;) można przymierzyć i sprawdzić czy pasują;)
Proszę przymierzyć buty, dobrze zawiązać i kopać w stopień! Jeżeli palec dotknie przodu buta => but powinien być o rozmiar większy!!!
(Czyli przy schodzeniu z góry będziemy haczyc paluchem- uraz lub conajmniej dyskomfort gwarantowany).
W poszukiwaaniu butów trekkingowych zerknij sobie do tego sklepu:
https://trekking.com.pl/
Znajdziesz tam dobrej klasy obuwie trekkingowe dla siebie, ale i dla dziecka.
ja słyszałam o tym właśnie, żeby były większe... warto wybrać się do sklepu i oni na pewno dobiorą odpowiednie.
Ja zdecydowanie udałabym się do sklepu z takim obuwiem i wysłuchała porad pracujących tam osób - myślę,że coś powinni na ten temat wiedzieć. Druga bardzo ważna sprawa to przymierzanie butów. Czasem ładnie wyglądają ,a jednak nie są takie jakie oczekujemy.
Dokładnie chyba lepiej wybrać się do sklepu gdzie udzielą profesjonalnej porady. Takie kupowanie przez internet to jednak duże ryzyko. Szczególnie że osobiście uważam że takie obuwie trzeba jednak przymierzyć.
Mi też się wydaje że jeśli chodzi o kwestie butów szczególnie takich powinny być dobrze dobrne i wygodne więc warto kupić je na miejscu jednak albo chociaż popatrzyć na miejscu i później ewentualnie zamówić na internecie :)
Moniczka ma racje ja czesto zamawiam buty ale dlatego ze nie ma mojego rozmiaru i niby buty fajne nie zawsze na promo;) a bywalo ze zalozylam raz do kosciola a maz po mnie jechal bo piety zdarte;)
Aniss no nie zawsze ładne znaczy wygodne!
ja już mam swoje ulubione marki, któe wiem, że mnie nie zawiodą i pięty nie będą zdarte :)
AgataAr oj ja wesele przetańczyłam w szpilkach z wojasa, które były moimi ślubnymi butami i nadal są w perfekcyjnym stanie;p