Cała prawda o leżeniu i leczeniu w ciąży

moja koleżanka 2 ciąże przeleżała w szpitalu i wszystko jest teraz w porzadku - dzieciaki chodzą już do przedszkola :slight_smile:

Piszę ten tekst, bo wiem, że jest potrzebny. Koleżance w zaawansowanej już ciąży lekarz przepisał niedawno lek rozkurczający i bała się go przyjąć, na jednym z forum dla ciężarnych mnóstwo jest wątpliwości dotyczących leków stosowanych na podtrzymanie ciąży. 

mam nadzieję, że ominie mnie leżenie w szpitalu przed rozwiązaniem, jednak najważniejsze jest zdrowie maluszka :slight_smile:

Ja pomimo zagrożonej ciąży leżałam w domu w szpitalu lądowałam kiedy np krwawiłam.

Pod koniec ciąży też leżałam dużo, gdyż groził nam przedwczesny poród

ja naszczescie nie musialam jak do tej pory lezec w szpitalu i mam nadzieje ze nie bede musiala poza porodem

Na samym początku ciąży okazało się że w macicy mam krwiak. Musiałam przestać chodzić do pracy, odpoczywać i brać lutein Stres straszy bo to przecież sam początek można stracić dziecko ale krwiak się wchłonął i wszystko jest dobrze.

ja też musiałam leżeć niestety

Moja ciąża jest ciążą zagrozona od pozytywnego testu ciążowego jestem na zwolnieniu lekarskim z kodem B1 czyli ciąża leżąca pytając lekarza czy musze leżeć usłyszałam że mam jak najwięcej wypoczywać ale leżeć nie musze cały czas co do leków biorę ich 8 tabletek dziennie plus do tego biorę codziennie zastrzyki w brzuch z heparyny obecnie 13tc :slight_smile: jeszcze daleka droga przede mną ale wiem że warto :-0

Gdyby trzeba było to dla mojego maleństwa leżała bym nawet całą ciążę w łóżku

Najgorzej gdy trzeba leżeć, a w domu jest drugie dziecko

Zawsze wydawało mi się że fajnie tak leżeć (pomijając oczywiście strach o dziecko). Teraz zmieniłam zdanie :frowning:

A ja kiedyś czytałam artykuł że leżenie w ciąży wcale nie jest takie dobre. Jak się leży to jest słabsze krążenie a to jest niebezpieczne bo może dojść do zatoru.

Leżenie w szpitalu to masakra

Nie wyobrazam sobie leżenia całej ciąży gdy w domu jest 4 letnie dziecko tak jak u mnie a maz w delegacji

U mnie to tez nie wykonalne

byłam i niemiło wspominam

Ja również musiałam się oszczędzać i sporo leżeć ale nie ma to jak teraz zdrowa biegającą córeczka:)

Ja musiałam leżeć jak zdiagnozowano u mnie krwiaka na macicy w 11tyg. Ale dałam radę i leżenie pomogło!