Chrosty i trądzik po goleniu

Witam dziewczyny, od czasu kiedy jestem w ciąży po goleniu wyskakuję mi dużo chrost i ropnych zmian trądzikowych najczęściej w strefie intymnej tak jakby w pachwinie ale też w górnej części i sama nie wiem co mogłabym na to poradzić bo golenie wygląda u mnie jak przed zajściem w ciążę tzn. nakładam pianke do golenia bądź odżywkę do włosów i jadę z włosem nigdy pod włos maszynką. Czy macie jakieś rady co do maszynki, żelu czy kremu żeby złagodzić te objawy?

Ja wgl nie mogę używać maszynek do golenia. Od dawna stosuje krem do depilacji, najlepiej sprawdza mi się z Eveline albo Veet. Jak czasami się spieszyłam i użyłam maszynki to potem na te krostki stosowałam Sudocrem

1 polubienie

Ja tak miałam jak używałam maszynki kilka razy. Teraz za każdynm razem ją deezynfekujbel i problem zniknął

Też mam ten problem , wgl okolice intymne tyle że ten problem mam od kad pamiętam a wgl na nogach całe w kropkach

Odkażać, golić się jedną maszynką raz albo zmienić sposob pozbywania się owłosienia, no i ewentualnie golić z włosem

1 polubienie

Może spróbuj z inną pianką/zelem. W ciszy nasze ciało reaguje na wszystko różnie. Wyparzasz maszynki przed użyciem? U mnje po wyparzeniu maszynek problem zniknął

2 polubienia

Ja w ciazy mialam podobny problem, po goleniu pojawiały sie krosty w strefie intymnej.
U mnie pomagalo: ostra maszynka, golenie w kierunku wlosow, delikatny zel/pianka, po goleniu pantenol i luźne i bawełniane majtki. Jak krosty byly by duze, pokazalabym dermatologowi… ale to pomagalo

1 polubienie

U mnie nic nie pomaga zawsze mam mega krosty aż piecze

Może spróbuj delikatnego żelu do golenia dla wrażliwej skóry i łagodnego balsamu po, żeby zmniejszyć podrażnienia. U mnie pomagała częsta wymiana maszynki i laserem robiłam w domu więc mi już tak nie odrastają

Coś ewidentnie cię podrażnia. A używasz takich samych maszynek ? Może spróbuj kupić takie bez tego żelu na wierzchu i faktycznie albo przelej wrzątkiem albo odkaz np spirytusem. Spróbuj golić się na jakiejś delikatniej piance

A czy karmiąc piersią można laserem robić ?

Może rzeczywiście warto rozejrzeć się za lepszą maszynką , a jakich wy używacie ?

Ja używam akurat takie które są w promocji :rofl::rofl: ale za każdym razem odkażam

Ja używam Guilette, i za każdym razem nowej a i tak mam podrażnienia. Ja bym poszła na laser, ale szkoda mi kasy :smiley: i podobno to strasznie boli

ja chodziłam na laser wąsika, niestety nie był to trwały efekt, bolesny i drogi.

Ja bym poszła, jakby to był jeden zabieg, a nie seria :rofl:

A ja kupuję zawsze w biedronce :see_no_evil:

1 polubienie

Ostatnio na Guilette było 1+1 :smiley:

Ja mam laser w domu i mnie nic nie boli, ale ten z salonu to całkiem inny jest .I efekty są też, na nogach i pod pachami kiedyś musiałam codziennie się golić a teraz już nie mam tego problemu

Nie widziałam tej promocji, szkoda :see_no_evil: