Chrzest zaproszenie

Cześć mam pytanie jak pisaliście zaproszenie dla chrzestnej ,chrzestnego np Zapraszam Matkę chrzestną z mężem czy jak ? Kompletnie nie wiem ja to dobrze napisać

Serdecznie zapraszamy Matkę Chrzestną Annę X wraz z mężem Janem X :grinning:

Ja najpierw zapytałam czy dana osoba zostanie
Chrzestna, Chrzestnym a potem ustnie zaprosiłam i odesłałam zaproszenie elektroniczne. Nie pisała dedykowanych zaproszeń dla chrzestnych

Ja dostałam najpierw zapytanie czy zostanę chrzestną w formie pudełka, z którego wylatywał balon i była przyczepiona do niego zdrapka z pytaniem. I osobno zaproszenie ale tam już było napisane tylko imię i nazwisko moje i męża. Nie było żadnej formy „ Matkę chrzestną”.

Serdecznie zapraszamy Matkę Chrzestną wraz z mężem :face_with_peeking_eye:

Ja nie pisałam tak. Pisałam np ciocię Paulinę z wujkiem Jankiem albo jakoś tak. Ale nie pisałam matkę chrzestna czy ojca chrzestnego

1 polubienie

Dostaną u nas zaproszenie jak każdy inny :grin:

Na zaproszeniu bedziemy pisać tylko imie i nazwisko :slight_smile:
Zaoytanie o bycie Matią chrzestna/ojcem bylo wcześniej to wystarczy:)

Te zaproszenia i tak są później wyrzucane :see_no_evil:

Ja bym napisala "zapraszam najlepsza ciocie X wraz z wujkiem X " tak zeby bylo luzno , a nie tak oficjalnke . Chyba , ze wlasnie chcesz koniecznie zaznaczyc , ze to matka chrzesna to wtedy jaknajbardziej mozesz napisac zapraszam matke chrzesna X wraz z mezem/wujkiem X "

1 polubienie

Ja też pisałam np. Gabryś … zaprasza na chrzest ciocię Ewę i wujka Mirka :wink: ale wiadomo każdy piszę jak uważa.

1 polubienie

W sumie jak ja dostawałam zaproszenie to aż tak nie zwracałam na to uwagi

My pisaliśmy zapraszamy Ciocię…i Wujka… :heart_eyes: I tak dla wszystkich sformułowane zaproszenia :wink: a dziadków - zapraszamy Babcię…i Dziadka… I imiona wszędzie wstawiliśmy :smiley::smiling_face_with_three_hearts:
Bo to jednak od Maluszka zaproszenie to wg mnie fajnie brzmi w ten sposób :grinning:

Ja w ogóle miałam zaproszenia bez wpisywania imion tylko ogólne i najpierw zapraszałam osobiście a potem podesłałam zaproszenie elektronicznie

W naszym przypadku chrzestnymi dla synka bedzie jego kuzynostwo (brat/siostra cioteczni) więc zaproszenia są imienne :slight_smile: tzn., że zaprasza Tomka z os. Towarzyszącą :slight_smile:
Jakby było pokrewieństwo na linii ciocia/wujek to było by napisane że zaprasza wujka Tomka :slight_smile:

Ja tak samo , mnie tylko interesowało gdzie kiedy i na jaką godzinę :smiling_face:

1 polubienie

My dla chrzestnych daliśmy takie samo zaproszenie jak dla wszyskich innych gości a po prostu tych których wybraliśmy na chrzestnych zapytaliśmy osobiście a w środku zaproszenia pisaliśmy np wujka imię i ciocię imię nazwisko tak samo daliśmy dla dziadków babcie imię i dziadka imię nazwisko

Ja nie pisałam, że chrzestnych zaprasza tylko ciocię i wujka :blush: ale myślę, że obie formy są ok. Wybierz tą która do Ciebie bardziej przemawia :heart:

A może:
Matkę Chrzestną [tutaj jej imię] wraz z wujkiem [tutaj imię męża Matki Chrzestnej]