Chusta/ nosidło? W domu czy poza domem?

@Magdallenka0897 Madzia przywołuje Cię :kissing_heart:
Za tydzień w Gdyni warsztaty darmowe z chustonoszenia na targach w Mama i ja. Tutaj masz link CHUSTONOSZENIE - JAK ZACZĄĆ? - Szkolenia w Gdyni, 23.05.2026 - Evenea.pl

Ooo dziękuję 🩷 jaką masz dobrą pamięć :smiling_face_with_three_hearts:

Czasami coś uda mi się zapamietać :blush:

Dużo razy oglądałam różne filmiki z chusta nawet dostałam nosidło po rodzinie ale jakoś wstydzę się tak nosić przypomina mi to kobiety w krajach afrykańskich albo cygany u mnie na rynku i jakoś po tym nie mogę się przekonać do tego ale jak ktoś inny nosi w chuście to mi się podoba nie wiem …:sweat_smile:

Synek był śpiochem. Nosidło próbowałam jak miał 6 miesięcy ale no nie podpasowało mu. Był płacz i krzyk :confused: teraz córeczka ma 4,5 miesiąca i nosidło użytkujemy od miesiąca. Kocham je i córeczka też pokochała! Mega ułatwienie jak zaprowadzam synka do przedszkola, a mieszkam na 4 piętrze bez windy, więc no mój Game changer! Dodatkowo córeczka z tych ciężko usypianych i mało śpiących, więc nosidełko mnie ratuje codziennie. Używamy tula free to grow I no miłość od pierwszego użycia :heart:

1 polubienie

My sporadycznie używamy nosidła, bo synek jeszcze dużo śpi w dzień więc jakoś nawet nie mam kiedy :face_with_hand_over_mouth: ale jest to na pewno super ułatwienie :heart:

My teraz bedziemy kupowac nosidło bo wybieramy sie nad morze i zeby isc brzegiem morza to nosidło wydaje sie byc idealne

1 polubienie

@Efektdomi
Jestem ciekawa jak sprawdzi Ci sie przy córeczce - koniecznie daj znac :slight_smile:
A kiedy planujecie wyjazd ? :slight_smile:

Pod konoec czerwca chcemy na tydzien pojechac :slight_smile: ale jwszcze nie wybrałam nosiła, dalej sie zastanawiam :slight_smile: chusta nam sie nie sprawdziła, za duzo zabawy z tym

1 polubienie

Jak masz możliwość to idźcie sobie dobrać stacjonarnie :grinning: ja nosidło lubię, ale synek to zauważyłam że coś średnio :face_with_peeking_eye: liczę jednak, że to się zmieni :grinning: chusta u nas też totalnie się nie sprawdziła.

Nad jakim nosidłem myślicie ?:wink:

1 polubienie

Kavka ale te 600 zł :crazy_face::crazy_face::crazy_face::crazy_face: ale… mam z tyłu głowy, ze pozniej bez problemu sprzedam te nosidło i finalnie nie wyjdzie 600 :sweat_smile:

2 polubienia

Generalnie na chustach i nosidłach się nie traci :wink:
Ja chustę kupiłam używaną i sprzedałam za tą samą kwotę, bo tanio kupilam

2 polubienia

@Magdallenka0897 jak juz Ci chusta przyjdzie z wygranej to wklej zdjęcie która wybrałaś i jak na zywo się prezentuje :grin: widzę że wygrałaś , ale zastanawia mnie o co chodzi z tym że zdjęcie wycofano z powodu zdobycia nagrody w poprzedniej edycji :roll_eyes::roll_eyes::thinking: @asiam1 bądź @magdap_96 mi podpowie o co chodzi :grin::grin:?

Na pewno idealnie się sprawdzi :heart_eyes: ja nawet biorę do rodziców/tesciow i idziemy na spacer bo córeczka z tych ciekawskich i musi widzieć wszystko :smiling_face: a noszenie non stop na rękach po kilkunastu minutach daje popalić :rofl:

1 polubienie

Ja mam chustę i nosidło i używam zarówno w domu jak potrzebuję rąk jak i na spacer.
Uważam że nosidło jest fajniejsze, ale trzeba sobie dobrze dobrać (ja dostałam Chicco od pierwszych dni i okazało się że jestem za mała żeby je nosić tak aby było mi wygodnie a dziecko nie wisiało za bardzo).
Chusta jest super na te pierwsze dni bo maluszek jest blisko i jest mu ciasno i ciepło. Dla mnie jednak wiązanie, wkładanie dziecka i wyjmowanie jest po prostu nieprzyjemne i denerwujące - wolę zapiąć i gotowe :sweat_smile:

Dziewczyny, przyszedł ten moment… moment zakupu nosidła :face_with_hand_over_mouth:

Zdecydowałam się na Tula Free to Grow - to był tez moj wybor przy pierwszym dziecku i polubiłam sie z tym nosidłem.

Co myslicie? Użytkowałyście?

1 polubienie

Nie znam, pierwszy raz słyszę o tym nosidle i o tej marce :grinning:
My mamy lenny lamb - fajnej się sprawdza, zwłaszcza jak gondola parzy :grinning:

Wygląda spoko, my dostaliśmy używane z innej firmy a korzystałam z niego dosłownie kilka razy przez max 20 min. Aż się dziwię że chciałam kupić inne nosidło, bardziej ergonomiczne (to co mamy nie jest złe, ale mogło by być lepsze). Ale synek tak rzadko i krótko w nim jest że nie opłaca się kupować

Ja mam polecone przez siostrę ergobaby ale w Polsce mało o nim znajduję informacji a jest serio super pod bobasy i można je potem powiększyć jak dziecko rośnie

A propos chusty lennylamb wiecie, gdzie czytać gramaturę, bo chcę swoją starą sprzedać, a nie wiem gdzie to sprawdzę :confused: