Oliwia a ile ma twoj maluch?
U nas w szpitalu byla katastrofa z rozkiwm wlsnsie zasiusiany albo ubrudzony ;) w domu ulania ale to pralam i sechl na grzejniku pare godzin i suchy;) dawalismy rade ale takie ganianie ale potem na kocyki przeszlismy i w sumie rozek schowany
No tak przy takich ulewaniach to zwykla tetra moze nie zdac Egzaminu. U na szczescie rzadko jakies zwrotne tresci poki co
MamaRpz niby tetra jest ale z tymi ulaniami to czesto jakos tam przeleci ;)
oliwia masz rację jak dziecko ulewa to jeden rożek to mało. Nam się jeden też średnio sprawdzał przy córce bo ciągle ulewała
Ja terwz kupiłam sobie z jakieś 40 pieluszek więcej 😂😂
Aniss - 3 tygodnie synek ma. Ulewa bardzo, bardzo. Ale przybiera 300-400g na tydzień, więc tu jest dobrze. Nawet jak go pionizuję po karmieniu to: najpierw odbije i za chwilę uleje. Ale to już wiem i jestem przygotowana. Najgorsze są czkawki. Co czknie to uleje i jak długo trwa czkawka tak ulewa jak gejzer.
Oliwia jeszcze pewnie uklad pokarmowy niedojrzaly oj u nas czkawki tez nam.towarzyszyły dopiero tak okolo 3 miesiąca nieco przystopowały
A podajecie wode na czkawkę ?
ja podawałam, u nas czkawki bardzo długo.. do roku bałąm sie małego rozśmieszyć bo zaraz czkawkę dostawał :/
Ja miałam dwa te rożki, jak dziecko ulewa to faktycznie to za mało...
Moja miałam cały czas czkawkę w brzuchu i po urodzeniu też bardzo często, teraz to ją od czasu do czasu tylko złapie. Ja zawsze sprawdzałam, czy ma sucho w pieluszce i okrywałam kocykiem by się zagrzała i przechodziło.
Moja w brzuszku tez ma często czkawkę 😳
U nas po podcieciu wedzidelka Czkawki ustapily a bylo ich kilka dzienne. Karmienie tez ok. Wczesniej czulam duzy dyskomfort
MamaRóża jak wygląda taki zabieg?
W ciąży czkawki to mały miał kilka razy dziennie. Jak urodziłam to z reguły dostawał rano i wieczorem, a z czasem raz dziennie. Teraz zdarzy mu się tak co 2-3 dzień.
Kasia ja początkowo przystawiałam małego do piersi ale jakoś nie zauważyłam żeby to pomagało. Teraz jak jest starszy daję mu bidon z wodą ale nie ma reguły. Czasami mu ta woda pomoże i czkawka przechodzi a czasami męczy się dalej aż po prostu sama przejdzie.
MamaRóżaM jak po tym podcięciu wędzidełka?
mój to potrafi mieć napady czkawki bo jak jest jedna to cały dzień się już pojawiają i w sumie samo przechodzi , ale nam nawet podanie mleka nie pomagało
Samo podciecie uwazam w tej chwili juz za strzal w dziesiatke efekt ekstra. Bez Znieczulenia nic nie bolalo natomiast trzeba wiedziec gdzie isc Bo zaluje ze nie poszlam prywatnie. Tutaj kazal przyjsc za 3 miesiace nie ogladajac dziecka gdy podkolorowalam ze trzeba juz wzial ogromne narzedzie nie potrafil zlapac jezyka zamiast za cube to na srodki zlapal rozkrwawil jezyk Myslalam ze go zabije! Powiedzial ze dziecko nie wspolpracuje!!! Wkoncu ja zlapalam w nerwach dziecku moimi palcami jezyk I dopiero ciachnal! Tak jak mowie samo obciecie proste ale trzeba miec podejscie
Po podcieciu lepiej chwyta piers. Potrafi jezyk za usta wysunac, nie ma Czkawki juz teraz to wogole! I tak jak mowil mi neonatolog czesto te kolki problemy Brzuszkowe wynikaja z tego wedzidelka wiec mysle ze warto jak widzimy bze ta blonka jest pod tym jezykiem I ten jezyk blokuje
Prywatnie podciecie 300-400zl ale teraz bym poszla prywatnie ale pewnie dlatego ze tak zle trafilan:( Bo co to za laryngolog dzieciecy co nawet buzi dziecku Otworzyc nie umial I komentarz ze noworodek nie wspolpracuje
MaziaU nas podanie cycka od razu pomaga przy czkawce